Skyskraber

I provinshullet, hvor 17-årige Jon bor, synes alting at være gået i stå. For nemheds skyld har beboerne udpeget ham til at være den uheldsbringende syndebuk. Den barnligt uskyldige og stærkt konfliktsky knægt kues også af sin far, som er byens radiovært og selvbestaltede vogter. Men da købmandens blinde datter beslutter, at Jon skal tage hendes mødom, bliver der vendt op og ned tingenes tilstand. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Komedie
Instruktør Rune Schjøtt
Medvirkende Lukas Thorsteinsson, Marta Holm, Morten Suurballe, Rikke Louise Andersson
Spilletid 89 min.
Biopremiere 15.09.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"I kraft af sin fine poetiske tilgang til den både barske og absurde historie fortjener filmen et publikum langt ud over ungdomsårene."

Berlingske
"I sidste ende presser Rune Schjøtt dog for mange idéer ind i filmen, hvis manuskript godt kunne have tålt en ekstra tur gennem en redigeringsmaskinen."

Jyllands-Posten
"Schjøtt har uden tvivl blik for den sårbare tid, drenge går igennem, når de krydser grænsen mellem barne- og voksenlivet, som han også viste i sin kortfilm ”Pandasyndromet”. Men han har desværre ingen idémæssig forhudsforsnævring, og derfor lægger ”Skyskraber” sig i udkanten af, hvad man kan kalde for en vellykket debutfilm."

Information
"Det er netop i den ikke uhumoristiske skildring af de to udstødte menneskers forelskelse og opgør med forældrenes og fortidens synder, at Skyskraber fungerer bedst."

Ekstra Bladet
"En absolut lovende spillefilmsdebut for Rune Schjøtt."

B.T.
"Filmen, der er en fad efterligning af Erling Jepsens ’Frygtelig lykkelig’, er skabt af spillefilm-debutanten Rune Schjøtt og har vellykket musik af Jonas Bjerre fra Nephew."

Cinemazone
"...det er skønt at være tilbage i et filmunivers, hvor man fornemmer filmskabernes lune sind hele vejen igennem historien."

Brugere

03/08-12En træg omgang
Instruktøren Rune Schjøtt holder ganske givet af Frygtelig Lykkelig og nok især Kunsten at græde i kor, og det hjælper ham på ingen måde i denne noget træge og tæt på begivenhedsløse film.

Skyskraber handler om en teenagedreng, der med et barndomstraume i bagagen tager de første skridt ind i sit voksne liv i mødet med landsbyens blinde pige.

Rune schjøtt vil ganske givet noget med sin film, men præcis hvad kan jeg ikke rigtig begribe. Det er som om at der mangler noget, og at dette noget der mangler er selve substansen.

Skuespillerne gør det upåklageligt, men har meget lidt at arbejde med i de idetomme figurer, de skal portrættere.

Fakta

Medvirkende
Jon Lukas Thorsteinsson
Edith Marta Holm
Farmand Morten Suurballe
Vivi Rikke Louise Andersson
Helge Lars Brygmann
Bag kameraet
Instruktion Rune Schjøtt
Produktion Morten Kjems Juhl
Manuskript Rune Schjøtt
Fotografi Marcel Zyskind
Klip Cathrine Ambus
Scenografi Mathilde Christiansen
Musik Jonas Bjerre
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Coming-of-age, Sort komedie
Premieredatoer
Biograf 15.09.2011
Dvd 20.03.2012
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Skyscraper
Land Danmark
Produktionsår 2010
Spilletid 89 min.
Link Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 1.095
Selskab Fine & Mellow Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...