Biutiful

Den spirituelle dimension er vigtig for Uxbal. Han arbejder i Barcalonas underverden, hvor han importerer illegale kinesiske immigranter. I hverdagens uskyldige verden er Uxbal fokuseret på at være en kærlig far for sine to børn. En dag får han stillet en uafvendelig diagnose og må nu forholde sig til sin egen dødelighed og forsone sig med alle tilværelsens mørke sider. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama
Instruktør Alejandro González Iñárritu
Medvirkende Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib, Guillermo Estrella
Spilletid 147 min.
Biopremiere 25.12.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alejandro González Iñárritu

(INSTRUKTØR)
I midten 80erne var den 23-årige Inarritu som dj, producer og leder af rock radiostationen WFM med til at revolutionere ungdomskulturen i Mexico City. I 1990 begyndte han at lave reklamespots for største tv-station og grundlagde kort efter Zeta Films, et kombineret reklamebureau og produktionsselskab, der har stået for nogle af de mest kendte ...

Anmeldere

Politiken
"Den visuelle kraft i ’Biutiful’ er ekstremt nærværende og fysisk bevægende. Det er næsten, som om du kan røre ved billederne, og billederne på lærredet kan røre ved dig."

Berlingske
"...i modsætning til i tidligere film, »Amorres Perros«, »21 Grams« og »Babel«, har han ikke helt styr på sin struktur, hvilket ikke bare gør, at de forskellige handlingsforløb ikke bliver integreret, men at de også får filmens næsten to og en halv time til at virke ekstremt lange."

Jyllands-Posten
"To og en halv times elendighed er altså længe og meget, men hverken for længe eller for meget, for filmen har et massivt, mættet billedforløb, der lukker sig klaustrofobisk og tvingende om tilskueren."

Information
"Biutiful skal ses for Bardems stærke skildring af en døende mands sidste omgang i Barcelona. Glem alt om charmerende gadeliv på La Rambla og postkortromantik."

Ekstra Bladet
"Utvivlsomt en af årets bedste film."

B.T.
"...en skræmmende realistisk film om faderskab, soning, døden og immigration – alt sammen skildret i et storslået nærbillede af en hjælpeløs mand i frit fald..."

Cinemazone
"Dens største styrke er måden, den giver sig tid til at lade den isnende tragiske historie smelte ned i vores bevidsthed. Den anden er, at Javier Bardem, guderne må vide for hvilken gang, er sublim. Han fuldender et fremragende sjæleportræt af en søn, far og livskriger og gør en god film til en fremragende film."

Brugere

31/01-11Fantastisk smukt af Inaritu!
Fantastisk smukt og flot film af Inaritu! helt klart dette årtis smukkeste og flotteste formulerede film! Fuldt fortjent hvis den vinder en oscar eller to for den helt igennem genialt, skuespillerne, historien, billederne og det hele!
Man må virkelig sige at denne film lever op til sit navn!

Konklusion:
Inaritu gør det for godt, igen, igen! han skal selvfølgelig har ****** 6/6 stjerner for den flotte forestilling!

29/01-11Blod, ged og dårer 2
Bardem brænder smukt igennem ... og det kalejdoskopiske vue fra mikro, over meso, til makro, bidrager med en helhedsorientering som per se er kaotisk. Og derfor spejler filmen ikke blot noget for hovedpersonen (og trøstesløsheden i et segregeret vesterlandsk storbymiljø) gældende, men et eksistentielt punkt: Overblik er ikke muligt; orden er noget forhåndenværende midlertidigt. Og overlevelsens præmis kan næppe adskilles fra grådighedens fænomenologi. I en sådan skærsild kan kun en beskidt tåbes balancegang mod en 'for tidlig' død give mening.

19/01-11

14/01-11Formidabel rimer på Babel
En excellent film i hele sin fremtræden!

05/01-11Smertelig filmoplevelse
Det er svært at kalde en film som 'Biutiful' for entydigt god - selv om den rent faktisk er det. Sandheden er, at 'Biutiful' er den rene elendighed fra start til slut.

I hovedrollen følger vi Uxbal spillet med stor følsomhed og indlevelse af Javier Bardem. Han er fattig, alene med to børn, bor i en ussel lejlighed og er døende af kræft. Hverdagen i Barcelonas fattige bydel Santa Colomal får han til at hænge sammen ved at organisere illegal arbejdskraft for en kinesisk svedfabrik, og ved at fungere som kurer når selv samme skal bestikke det lokale politi.

Læs mere her http://www.navlefnuller.dk/anmeldelse/biutiful/182

30/12-10Overambitiøst portræt af Barcelonas bund 3
Mexicanske Alejandro González Iñárritu slog for alvor sit navn fast med "Babel", og hans nye film viderefører temaer fra både den og hans foregående "21 Grams".

"Biutiful" foregår i Barcelona og handler om en hustler, der ernærer sig ved plattenslageri og ved at være ét af de øvre led i fødekæden i forhold til byens billige arbejdskraft fra den tredje verden. Men en dag falder hans dødsdom pludselig: Prostatakræft med få måneder tilbage at leve i. Og så får han travlt med at få styr på sit liv, ikke mindst for at sikre fremtiden for sine to børn, der ikke nødvendigvis kan overlades til deres maniodepressive mor.

"Biutiful" er mange ting på én gang. En historie om at gå døden i møde, med stærkt religiøse undertoner og fokus på soning. Et familiedrama om dysfunktionelle forhold, hv...

30/12-10Intet mindre end fantastisk
Det her er ene fantastisk film. Javier Bardem spiller til en oscar. Det er hans livs rolle. Filmen er utrolig fængslende og levere hjertegribende scener og efter 2½ time leverer filmen en af de mest rørende slutninger jeg nogensinde har set. Så jeg siger bare. Kom afsted og få en fantastisk filmoplevelse

Fakta

Medvirkende
Uxbal Javier Bardem
Marambra Maricel Álvarez
Maramba Hanaa Bouchaib
Mateo Guillermo Estrella
Tito Eduard Fernández
Ekweme Cheikh Ndiaye
Ige Diaryatou Daff
Hai Cheng Tai Shen
Liwei Luo Jin
Samuel George Chibuikwem Chukwuma
Bag kameraet
Instruktion Alejandro González Iñárritu
Produktion Fernando Bovaira, Alejandro González Iñárritu, Jon Kilik
Manuskript Alejandro González Iñárritu
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip Stephen Mirrione
Scenografi Brigitte Broch
Musik Gustavo Santaolalla
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 25.12.2010
Dvd 26.04.2011
Øvrige oplysninger
Land Mexico
Sprog Spansk
Produktionsår 2010
Spilletid 147 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 48.330
Selskab Universal Pictures, Focus Features, Menageatroz, Mod Producciones
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film
Priser Cannes 2010, Bedste mandlige hovedrolle

Se også...