Det erotiske menneske

Digteren og filmskaberen Jørgen Leth tager på en rejse ud i verden og ind i sig selv for at undersøge det erotiske. Kan man definere det erotiske og indfange dets væsen? Kan man måle det? Han tager udgangspunkt i sine egne erotiske minder og undersøger fænomenet i en række forskellige byer, steder og tilstande. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Dokumentar
Instruktør Jørgen Leth
Medvirkende Jørgen Leth
Spilletid 90 min.
Biopremiere 03.11.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er ikke så meget erotisk undersøgende som poetisk langsommelig og geografisk formålsløst flakkende."

Berlingske
"Den lange række på- eller afklædte kvinder, der som marionetter vises frem i filmen, demonstrerer tilværelsens ulidelige liderlighed, selv om det retfærdigvis skal tilføjes, at filmen også rummer mange nærbilleder af instruktøren selv og altså ikke kun er voyeuristisk, men også narcissistisk."

Jyllands-Posten
"Desværre når filmen kun få gange op på de højder, som man forventer fra den kvindeelskende provocateur."

Ekstra Bladet
"Det mest provokerende er egentlig, hvor lidt kød der er på ' Det erotiske menneske ', som hverken for alvor formår at penetrere erotikkens væsen eller gøre os meget klogere på mennesket Jørgen Leth."

B.T.
"Han er voyeur -men det er sig selv han lurer på! Han påstår, at han er evigt optaget af kvinder. Men i filmen er han mest optaget af den måde, han er optaget af kvinder på."

Cinemazone
"Det erotiske menneske er en stor film, der vil blive stående som et enestående dokument – ikke bare over erotikken, men over en af vores største og mest dristige filmskabere."

Brugere

26/11-10En uerotisk film om det erotiske menneske
Jeg kan godt lide konceptet - en gammel mand der tænker tilbage på de kærlighedsaffærer han har haft rundt omkring i verden - men jeg synes at filmen er dårligt lavet. Den er usexet, usammenhængende, og slet og ret kedelig.

05/11-10Totalt mislykket
Der er ikke så meget andet at sige, at denne film har intet med det erotiske menneske at gøre. Tanken er stærkere end selve filmen som er flad som en pandekage.

Kun Leth fans vil kunne fordøje denne kvalmende selviscenesættelse. Og på den baggrund vil denne film UDEN TVIVL blive årets danskefilm flop 2010!!!

03/11-10Er kun den unge uerfarne og uvidende kvinde erotisk?? 3
Jeg har læst en del om og set flere klip fra Jørgen Leths nye film "Det erotiske menneske" som har premiere i dag. I filmen portrætteres alene den unge kvindes skønhed, hendes spændstige krop og glatte hud, hendes kønne uskyldige ansigt uden den mindste linie eller fure. Det er smukke billeder/optagelser - kvinderne er mørklødet hvilket gør dem endnu lækrere at se på. Ingen tvivl om at Jørgen Leth kan digte, fortælle og vise stor kunst, han er en særlig kunstner, MEN skal vi opfatte filmen som at det kun er den unge glatte kvinde som kan være erotisk? Kan Primetime kvinden ikke længere være erotisk? - er hun så uattraktiv i den erotiske verden, at hun ikke kan komme i nærheden af et maler- eller filmlærred??
Tilsyneladende ikke for Jørgen Leth, han har kun medtaget den 40-50 år yngre kv...

Fakta

Medvirkende
Sig selv Jørgen Leth
Bag kameraet
Instruktion Jørgen Leth
Produktion Marianne Christensen
Manuskript Jørgen Leth
Fotografi Alexander Gruszynski, Dan Holmberg, Adam Philp
Klip Camilla Skousen, Morten Højbjerg
Musik Kristian Leth, Fridolin T.S. Nordsø
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Premieredatoer
Biograf 03.11.2010
Dvd 01.11.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Erotic Man
Land Danmark
Produktionsår 2010
Spilletid 90 min.
Solgte billetter 5.718
Selskab Zentropa Entertainments
Biodistributør Dox Bio
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...