Easy A

At en hvid løgn let bliver til fem høns, erfarer gymnasiepigen Olive Penderghast, da hun imponerer en veninde ved at pynte på detaljerne om sit amourøse liv. Med ét løber sladderen, så den før så jomfrunalske Olive fremstår som en fandens tøs i alles øjne. Den nyvundne opmræksomhed byder både på fordele og ulemper for Olive, der mere og mere føler sig som Hester Prynne i 'Det flammende bogstav'. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Komedie
Instruktør Will Gluck
Medvirkende Emma Stone, Cam Gigandet, Amanda Bynes, Lisa Kudrow
Spilletid 92 min.
Biopremiere 03.02.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"'Easy A' er en ungdomsfilm, der både er morsom, skarp og særdeles relevant."

Berlingske
"Hipt og ungt instrueret af Will Gluck og »Easy A« har en underliggende sarkastisk og satirisk tone over seksuelt hykleri og informationers hurtige rejse med de sociale medier."

Jyllands-Posten
"De mange niveauer, pædagogiske, metafiktive og ikke mindst morsomme, gør ”Easy A” til et raffineret stykke underholdning, der ligefrem har potentiale til at blive en klassiker inden for sin genre."

Information
"...et friskt, begavet pust fra en amerikansk ungdomsfilmfront, hvor voksne ellers sjældent kan holde ud at se med."

Ekstra Bladet
"...først og fremmest er det en umanerligt kedelig teenagefilm af den slags, der går mindst 12 på dusinet af."

B.T.
"...én af den slags uhyre sjældne amerikanske teenagekomedier, der får dig til at hyle af grin, gør dig lidt klogere og til sidst sender dig tilbage på gaden med en fornyet tro på livet."

Cinemazone
"Easy A er et klippefast bevis på, at man sagtens kan ryste posen og få noget helt nyt ud af et gammelt nummer."

Brugere

07/09-12Hurtig glemt
Jeg kan godt lide Emma Stone, og selvom filmen har nogle originale indslag, så ændre det ikke ved, at filmen grundlæggende på mig virker som en lang, fjollet kliche over den amerikanske teenage kultur

28/06-11Vittig ungdomskomedie er sit gode rygte værd
Easy A er en både skarp, vittig og velspillet ungdomskomedie, der intelligent får sat problematikker om rygte og omdømme i spil, både i forhold til en frelst seksualmoral, men også det ofte urimelige hierarki, man finder blandt piger og drenge, når det kommer til scoringer – her vellykket sat i scene ved Olives omfavnelse af løgnen.
Easy A er uden tvivl Emma Stones film. Hun bærer hovedrollen med en kæk skarphed og til tider klodset charme, der er svært uimodståelig – med mindre man selvfølgelig bare synes hun er pisseirriterende, hvilket der bestemt er risiko for med hendes dybe røst og løsslupne fandenivoldskhed. Men jeg bed nu på.
- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...gte-v%C3%A6rd/

05/02-11En skandalemagers erindringer
Skarp amerikansk ungdomskomedie om en ellers eksemplarisk high school-elev, der uforvarende får startet et rygte om, at hun har været i seng med en ældre fyr. Snart ved hele skolen det, og da det viser sig, at rygtet er umuligt at bremse igen, beslutter hovedpersonen sig for at gå hele vejen: Hun lever sig ind i rollen som billig i både stil og udseende - og begynder at tjene penge på at lade, som om hun går i seng med fyre.

Bert V. Royals fine manuskript handler selvfølgelig først og fremmest om snerpet amerikansk seksualmoral, som filmen angriber fra mange vinkler via det godt tænkte greb med, at hovedpersonen kun lader, som om hun har et vildt sexliv. Dermed udstiller historien især det dobbeltmoralske i, at fyrene vinder status ved at kunne sige, at de har knaldet hende, mens hov...

26/10-10Emma Stone er forbandet sexet i teenagekomedie
Jeg er 35 år gammel og er vokset op i 80'erne, hvor min interesse for film blev grundfæstet med klassikere som 'Goonierne', 'Gremlins', 'E.T.', 'Ghostbusters' og mange, mange flere!

Som filmårti er 80'erne en blandet landhandel, ikke mindst fordi det store output gjorde årtiet til en filmisk blandet landhandel. Udover de mange klassikere bød årtiet også på en horde af teenagefilm baseret på gymnasieoplevelsen. Alle skåret over samme skabelon, alle med et romantisk plot og alle med stort hår og grim mode.

Læs mere her http://www.navlefnuller.dk/anmeldelse/easy-a/156

26/10-10Emma Stone er forbandet sexet i teenagekomedie
Jeg er 35 år gammel og er vokset op i 80'erne, hvor min interesse for film blev grundfæstet med klassikere som 'Goonierne', 'Gremlins', 'E.T.', 'Ghostbusters' og mange, mange flere!

Som filmårti er 80'erne (behandlet HER på navlefnuller) en blandet landhandel, ikke mindst fordi det store output gjorde årtiet til en filmisk blandet landhandel. Udover de mange klassikere bød årtiet også på en horde af teenagefilm baseret på gymnasieoplevelsen. Alle skåret over samme skabelon, alle med et romantisk plot og alle med stort hår og grim mode.

Læs mere her http://www.navlefnuller.dk/?id=156

Fakta

Medvirkende
Olive Penderghast Emma Stone
Micah Cam Gigandet
Marianne Amanda Bynes
Fru Griffith Lisa Kudrow
Dill Penderghast Stanley Tucci
Rektor Gibbons Malcolm McDowell
Rosemary Penderghast Patricia Clarkson
Woodchuck Todd Penn Badgley
Rhiannon Alyson Michalka
Brandon Dan Byrd
Bag kameraet
Instruktion Will Gluck
Produktion Zanne Devine, Will Gluck
Manuskript Bert V. Royal
Fotografi Michael Grady
Klip Yana Gorskaya, Susan Littenberg
Scenografi Marcia Hinds
Musik Brad Segal
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance, Ungdomsfilm
Nøgleord Rygte
Premieredatoer
Biograf 03.02.2011
Dvd 07.06.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 15.891
Selskab Screen Gems, Olive Bridge Entertainment
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony

Se også...