Man Who Cried

Fra 1920ernes Rusland til 1940ernes Hollywood følger vi den jødiske pige Fegele, der i første omgang flygter til England. Her bor hun hos plejeforældre, der giver hende navnet Suzie og forbyder hende at tale Yiddish. Som voksen bliver hun medlem af en e operatrup i Paris, hvor hun bliver ven med Lola og forelsket i sigøjneren og hestehandleren Cesar. Da anden verdenskrig bryder ud, bliver Suzies planer igen ændret. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør Sally Potter
Medvirkende Christina Ricci, Cate Blanchett, John Turturro, Johnny Depp
Spilletid 97 min.
Biopremiere 31.08.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Turturro

Hvem kan frembringe et mere manisk blik end den helt igennem uforlignelige John Turturro? Første gang, man lagde mærke til den nørdede fyr med brillerne og den fremtrædende næse, var i 'Do the Right Thing' (1990), hvor han lagde al sin nervøse intensitet i rollen som racistisk italiensk amerikaner, der arbejder på sin fars pizzabar. Det store ...

Anmeldere

Politiken
"Christina Ricci i den absolutte hovedrolle får aldrig banket liv i en mut og småirriterende Suzie. Og for den flittige Johnny Depp må man håbe det varer rigtigt længe inden han igen falder for så romantisk en selvspejling i sigøjneren Cesar."

Berlingske
"Sally Potters 'The Man Who Cried' er en uhyre velmenende og sympatisk samt ganske mislykket film"

Weekendavisen
"The Man Who Cried er en mærkelig, ujævn, skiftevis smuk og banal film, som dog til stadighed bevæger og involverer sin tilskuer, selv i de afsnit hvor man synes, at Potter overdriver og forvilder sig i melodramatiske stiløvelser."

Information
"The Man Who Cried er en kunstfilm af den hæmningsløst excentriske type, der er ved at blive sjælden. Heldigvis vil nogle mene, mens andre %u2013 som denne anmelder %u2013 har svært ved at modstå den æsteticisme og glimt af ægte poesi."

Ekstra Bladet
"Det er en god, knugende trivialtramper, hvis man lige står og har løst til en tur i tårekanalen."

B.T.
"Tingene falder lidt for synligt i hak i denne ambitiøse film, men de point den måtte tabe på småfejlene, vinder den på den gennemførte æstetik, hvor klipning, musik og så Viernys fantastiske billeder går op i en højere enhed."

FilmReactor
"Afklaret og velsignet fornemt drama om en pige med knuste drømme og flydende identitet."

Cinemazone
"The Man Who Cried er et fabelagtig smuk og gribende film. En smertelig historie om hvor meget, man kan miste, men hvor meget man også kan overleve. En vedkommende film om familie, venskab, kærlighed og forfølgelse. Forfølgelse af et folk, en relion og en drøm."

Brugere

13/02-09"It's better to run and live than to stay and die."
SPOILERS

Paradokset er jo, at den flygtende/den jagede savner den ro, som den etablerede har. Men den jagede er i bevægelse og er samtidig i forandring og i sidste ende i udvikling, hvorimod den etablerede risikerer at blive korrumperet.

Så længe du søger og er i bevægelse mentalt, (over)lever du, og du finder (Ricci)

Er du gået død mentalt, dør du (Blanchett)

Har du forladt nogen og er i sorg, skal din sorg lindres til sidst, og du bliver forstået (faderen)

Potters film er bestemt ikke nemme og denne her i særdeleshed. I Yes fra 2004 tager hun flygtningetemaet og temaet om at være parat til at forandre sig op igen. Det er centralt i hendes film.

18/04-06En halv succés 1
Jeg så Potters "Orlando" (1992) for små ti år siden og anede rent ud sagt ikke, om jeg var betaget eller ligeglad med filmen. Var det for meget stilistisk/konstrueret og handlingsmæssigt ufokuseret "musikvideo", som kun interesserede mig ved første øjekast, eller var det fascinerende poesi, som ville blive i min erindring i mange år fremover?

"The Man Who Cried" byder på lignende især visuelt (men også på lydsiden) overdådig æstetik, som kun bæres af få ord, men samlet set er handlingssporet mere fokuseret og temaerne lettere tilgængelige: Europas udstødte samt følelsen af at høre til et sted.

På underholdningssiden er filmens store trækplastre John Turturro som den gennemført selvoptagne syditalienske operatenor Dante (der falder for fascismen) og Cate Blanchett som russisk hun-ul...

24/08-05Skandale Danmark ? 3
Snydes vi biografgængere for Sally Potters nye film Yes, som foregår i London og beskriver et kærlighedsforhold mellem en kristen og en muslim ?

Det er jo heller ikke et emne, der optager sindene i Danmark særligt meget i øjeblikket.

Eller har Per Fly ret - fortrænger vi konstant virkeligheden her i dette lille lland, der var så tæt på at blive nazistisk under 2. verdenskrig og siden henrettede folk med samme begrundelse ?

07/04-05hmm
Anonym
okay så god var den heller ikke. levede ikke helt op til det jeg troede.

16/08-04man who cries
Anonym
bag den blændende men også opulente æstetik gemmer sig en historie, der på forunderlig vis er både dybsindig og banal og rørende og rørstrømsk.

14/10-03man who cried
Anonym
Det er skøn film at se når man har lyst til lidt kærlighed. Johnny Depp er fantastisk, jeg er vild med hans afslappede ansigtsudtryk og hans måde at spille skuespil på og den her film er absolut en af dem hvor han viser det!...

20/09-03Smuk
Anonym
Fantastisk visuel smuk film, sikke lys, farver, sikken stemning WOW.
Smuk og meget stemningsfuld lydside, må bare ha' soundtracket.

Fakta

Medvirkende
Suzie Christina Ricci
Lola Cate Blanchett
Dante John Turturro
Cesar Johnny Depp
Felix Harry Dean Stanton
Unge Suzie Claudia Lander-Duke
Oleg Yankovsky
Danny Scheinman
Anna Tzelniker
Thom Osborn
Bag kameraet
Instruktion Sally Potter
Produktion Christopher Sheppard
Manuskript Sally Potter
Fotografi Sacha Vierny
Klip Hervé Schneid
Musik Osvaldo Golijov
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 31.08.2001
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, England
Produktionsår 2000
Spilletid 97 min.
Selskab Working Title Films, Le Studio Canal+
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...


The Tango Lesson
1997
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Orlando
1992
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Heaven
2002
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tess
1979
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Taboo
2000
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk