Dogtooth (Kynodontas)

Uden for byen bor far, mor og tre børn bag et højt hegn. Hvad der sker uden for hegnet ved børnene intet om, idet deres forældre har holdt dem afskærmet fra omverdenen siden fødslen. Kun faren forlader det hjemlige fængsel for at tage på arbejde, og kun hans kollega Christine må besøge huset for at dyrke sex med familiens søn. Men en dag laver hun rav i systemet ved at lægge an på husets ældste datter. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama, Komedie
Instruktør Yorgos Lanthimos
Medvirkende Christos Stergioglou, Michele Valley, Aggeliki Papoulia, Mary Tsoni
Spilletid 94 min.
Biopremiere 24.02.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I biografen

Dogtooth kan ses i 1 biograf på torsdag.

Anmeldere

Politiken
"...en foruroligende fortælling, som er mesterligt fortalt."

Berlingske
"... dens originalitet er så tilstræbt og demonstrativ, at fascinationen må afløses af heftig irritation. Man skal kun se denne opvisning i skabagtighed, hvis man virkelig trænger til at hade en film."

Jyllands-Posten
"Mens scenerne er horrible, er dialogen sine steder komisk - og instruktøren kan glæde sig over at have skabt et værk, der bringer hans navn frem i forreste række af vor tids bemærkelsesværdige europæiske instruktører."

Information
"Det er et stykke tid siden, at jeg har følt mig så anfægtet og ilde til mode efter at have set en film, og det er vel også en slags anbefaling."

Ekstra Bladet
"En sort komedie forklædt som græsk tragedie - eller er det omvendt? Men der er ikke desto mindre tale om en af de mest foruroligende og fascinerende film, jeg længe har set. Mesterligt skruet sammen på sine egne sære præmisser."

Cinemazone
"Et veltiltrængt spark fra et kompromisløst, gakket og samtidig dybt alvorligt værk."

Brugere

13/03-11Borgerskabets diskrete vanvid
Luis Buñuel møder Michael Haneke i denne sorte græske film, der skildrer en familie, hvor forældrene har opdraget tre teenagebørn uden at lade dem have kontakt til omverdenen. De har lært børnene, at det er livsfarligt at forlade hjemmet, og de har givet dem et særligt sprog, hvor ord som hundetand eller kusse betyder noget helt andet end normalt. Samtidig styrer de børnene med total autoritet, hjulpet af et belønningssystem via forskellige lege og opgaver.

Det eneste fremskridende handlingsforløb i "Dogtooth" omhandler den ældste datter, der imod forældrenes regler får fat i nogle dvd-film, som giver hende drømme om at forlade hjemmet. Det meste af filmen bruges faktisk til at beskrive det sære liv, som leves i huset.

Pointen i "Dogtooth" findes da heller ikke i handlingen, men ...

Fakta

Medvirkende
Fader Christos Stergioglou
Mor Michele Valley
Ældste datter Aggeliki Papoulia
Yngste datter Mary Tsoni
Søn Hristos Passalis
Christina Anna Kalaitzidou
Hundetræner Alexander Voulgaris
Bag kameraet
Instruktion Yorgos Lanthimos
Produktion Yorgos Tsourgiannis
Manuskript Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos
Fotografi Thimios Bakatakis
Klip Yorgos Mavropsaridis
Scenografi Stavros Hrysogiannis
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 24.02.2011
Øvrige oplysninger
Land Grækenland
Sprog Græsk
Produktionsår 2009
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 4.708
Selskab Boo Productions
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...