Water For Elephants (Water for Elephants)

Den unge dyrlægestuderende Jacob flakker målløst omkring i 1930'ernes USA, efter begge hans forældre bliver dræbt i et biluheld. Hans vej falder forbi et omrejsende cirkus, der hyrer ham som dyrepasser. Under teltdugen udvikler han stærke følelser både for cirkusprinsessen Marlena, der er ulykkeligt gift med sprechstallmeisteren August, og for den prægtige elefant Rosie. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Francis Lawrence
Medvirkende Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz, Hal Holbrook
Spilletid 122 min.
Biopremiere 05.05.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Francis Lawrence

(INSTRUKTØR)
Amerikanske Francis Lawrence debuterede som spillefilmsintruktør med den okkulte action-film 'Constantine' (2005), der har Keanu Reeves i hovedrollen. Filmen er baseret på superheltetegneserien Hellblazer. Forinden havde Lawrence gjort en kometagtig karriere med videoer for kunstnere som Britney Spears, Janet Jackson, Aerosmith, Garbage, Jay-Z...

Anmeldere

Politiken
"Nok har ' Water for Elephants ' ikke ' Moulin Rouge's visuelle originalitet eller ' Paradisets børn's sarte poesi, men den har noget andet, en klassisk amerikansk melodramatisk tone, som får plads til at klinge ud..."

Berlingske
"Filmen er flot produceret, og den dekadente stemning i det artistiske miljø og 1930er-æstetikken er fint fremkaldt. Men et ufokuseret manuskript og »Twilight« -stjernen Robert Pattinson i hovedrollen gør dramaet uinteressant."

Jyllands-Posten
"...en gedigen og decideret romantisk kærlighedsfilm."

Information
"En traditionel og midtersøgende type film, der fungerer som to timers tidsfordriv, men næppe bliver hængende længe i hukommelsen."

Ekstra Bladet
"En stivbenet, gumpetung og altmodisch sag, der burde have været aflivet sammen med den halte hest i en af de første scener."

B.T.
"...billederne er så smukke, at man bliver helt stakåndet. Men alligevel er kærlighedsfortællingen om den unge, nye dyrepasser og cirkuschefens kone langtfra perfekt."

Cinemazone
"I mindre talentfulde hænder havde det hele været en kedelig kliché, men hvis man er blød om hjertet, vil man nemt kunne fortære denne fine, lille film om at gøre det rigtige, finde sig selv og ikke være bange for at tage chancer."

Brugere

16/10-13

21/09-11Elefant hjælper Robert Pattinson med kærligheden
Pattinson både charmerer og er god mod dyr i cirkus-romancen 'Water for Elephants'. Men det er Waltz som humørsyg cirkusdirektør, der stjæler rampelyset, mens historien om umulig kærlighed snor sig om elefantsnabler i 1930’erns USA – nå ja, det er Witherspoon, som er den søde ’love interest’.
Jo, både Pattinson og Witherspoon gør det fint som henholdsvis gutten-med-hjertet-på-rette-sted og pigen-der-har-fortjent-bedre-end-en-ond-direktør. Romancen mellem dem fungerer, sådan da. Men kærligheden skal jo mere end blot fungere, den skal slå gnister, hvilket ikke er tilfældet. Waltz er den mest interessante at følge - men sådan er det jo ofte med ’bad guys’.

- Læs evt. på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...3%A6rligheden/

15/09-11Skøn feel good
Dejlig film med romantik og alt det andet, der hører til. Den kunne jeg godt finde på at se igen!

02/06-11Flot cirkusliv med ligegyldig romance
Romantisk cirkusdrama sat i 1931, hvor en ung dyrlægestuderende bliver tvunget på landevejen efter sine forældres død. Han hopper om bord på et tog, som viser sig at tilhøre et cirkus, og det ender med, at han bliver ansvarlig for truppens nye elefant og falder pladask for én af ensemblets stjerner. Hun er så bare gift med cirkusdirektøren, der er en brutal, paranoid og hævngerrig type.

"Water for Elephants" er baseret på en bestseller af samme navn af canadiske Sara Gruen, som altid har dyr i centrale roller i sine romaner. På film er den blevet til et romantisk drama i oldschool Hollywood-stil - en flot produktion, der imponerer visuelt, men desværre også sætter sig mellem to stole i sin historie.

Jeg synes nemlig, at det er portrættet af cirkuslivet under depressionen, som er ...

Fakta

Medvirkende
Jacob Jankowski Robert Pattinson
Marlena Rosenbluth Reese Witherspoon
August Rosenbluth Christoph Waltz
Jacob Jankowski som gammel Hal Holbrook
Rosies oppasser James Frain
Charlie O'Brien Paul Schneider
Diamond Joe Tim Guinee
Sherif Dan Lauria
Earl Ken Foree
Jacobs datter Tatum Etheridge
Bag kameraet
Instruktion Francis Lawrence
Produktion Gil Netter, Erwin Stoff, Andrew R. Tennenbaum
Manuskript Richard LaGravenese
Forlæg Sara Gruen
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip Alan Edward Bell
Scenografi Jack Fisk
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm
Nøgleord Cirkus
Premieredatoer
Biograf 05.05.2011
Dvd 23.08.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 122 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 38.121
Selskab Fox 2000 Pictures, Flashpoint Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...