Nader og Simin - en separation (Jodaeiye Nader az Simin)

Ægteparret Nader og Simin har søgt visum for at flytte fra Iran, men Nader vælger i sidste øjeblik at blive hos sin Alzheimer-ramte far. Simin anmoder om separation og flytter fra sin mand og deres ti-årige datter. Nader ansætter hushjælpen Razieh. Hun undlader et par vigtige detaljer om sig selv og sin temperamentsfulde husbond. Det får konsekvenser, da et uheld bringer dem alle for retten. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Asghar Farhadi
Medvirkende Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat, Shahab Hosseini
Spilletid 123 min.
Biopremiere 24.11.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Farhadi fik fortjent guldbjørnen i Berlin for dette drama, der fornemt fletter det personlige og det politiske sammen til en helstøbt film, der indvarsler en ny storhedstid for iransk film."

Berlingske
"Asghar Farhadi opstiller stort set alle tænkelige modsætningsforhold i en film, der bunder i en dyb realisme og forståelse af, at det ikke nødvendigvis er nationale eller samfundsmæssige tilhørsforhold, der skiller os som mennesker, men snarere vores egen snævertsynede stolthed."

Jyllands-Posten
"...formår at fortælle så ubesværet og medrivende, at man skal have analytikerhatten trukket meget langt ned over sjælen for ikke at hæfte sig ved, hvor dygtigt det egentlig er gjort."

Weekendavisen
"Nader og Simin er en fornem film. En til overflod realistisk fortælling, som skildrer levende, voksne, fejlbarlige mennesker, fastholder alle nuancer og fremstiller verden på en måde, som kun er mulig i filmmediet."

Information
"Skuespillet er perfekt afstemt, og karaktererne bygges langsomt op, så man forstår deres dilemmaer."

Cinemazone
"Det er et mesterværk af en nærmest glødende intensitet – og afgjort årets bedste film 2011."

Brugere

30/01-12Ualmindeligt velskrevet hverdagsdrama fra en anden verden
Iransk hverdagsdrama, der først fangede resten af verdens opmærksomhed ved at vinde tre store priser på sidste års Berlin-festival, bl.a. Guldbjørnen for bedste film.

Nader og Simin er et ægtepar fra Teherans bedre borgerskab, hvor Simin igennem længere tid har kæmpet for at få visum til at rejse til udlandet, hvor hun håber at kunne give deres datter bedre fremtidsudsigter, end det er muligt i Iran. Men da de får visummet, vil Nader ikke længere rejse med, fordi han blive tilbage og passe sin Alzheimers-ramte far. Simin vil bare ikke opgive sin drøm og insisterer derfor på at blive separeret. Derfor hyrer Nader en fattig, mere religiøs kvinde til at passe faderen i dagtimerne - men det får uanede konsekvenser, og pludselig står Nader anklaget for mord.

"Nader og Simin - en separ...

Fakta

Medvirkende
Nader Peyman Moaadi
Simin Leila Hatami
Razieh Sareh Bayat
Hojjat Shahab Hosseini
Termeh Sarina Farhadi
Frøken Ghahraei Merila Zare'i
Dommer Babak Karimi
Somayeh Kimia Hosseini
Naders far Ali-Asghar Shahbazi
Simins mor Shirin Yazdan Bakhsh
Bag kameraet
Instruktion Asghar Farhadi
Produktion Asghar Farhadi
Manuskript Asghar Farhadi
Fotografi Mahmoud Kalari
Klip Hayedeh Safiyari
Scenografi Keyvan Moghaddam
Musik Sattar Oraki
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Retsalsdrama
Nøgleord Skilsmisse
Premieredatoer
Biograf 24.11.2011
Dvd 15.05.2012
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Nader and Simin, a Separation
Land Iran
Sprog Persisk
Produktionsår 2011
Spilletid 123 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 6.420
Selskab Asghar Farhadi
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...