3 (Drei)

Hanna og Simon har dannet par i 20 år, og egentlig kører det meget godt. De har rundet de 40, ønsker ingen børn og færdes hjemmevant i Berlins kreative miljøer. Men da Simons mor dør af cancer, og han selv får konstateret testikelkræft, viser sprækkerne sig i forholdet. Hanna og Simon indleder begge en affære, men vælger overraskende at springe på den samme mand: den uudgrundeligt smilende Adam. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Komedie
Instruktør Tom Tykwer
Medvirkende Sophie Rois, Sebastian Schipper, Devid Striesow, Annedore Kleist
Spilletid 119 min.
Biopremiere 08.12.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...det er det eneste problem med ' Drei', der er noget så sjældent som en intelligent, stærkt seværdig, morsom og underholdende romantisk komedie, at der males med lidt for brede pensler."

Berlingske
"Den mosaik han skaber, kan syne af mere humor end godt er for et drama, men når skæbnerne krydser spor, mærker man, at Tykwers formel er magisk. Som i »3« hvor de tre mennesker naturligvis mødes til slut."

Jyllands-Posten
"...på trods af, at ”3” nok tilbyder et dejligt udfordrende syn på kærlighedsforhold-traditioner, rummer filmen som et hele ikke store udfordringer."

Information
"Selv om den måske er lidt lang i spyttet og ikke følger alle sine mange ideer til dørs, er det en udelt fornøjelse at se en film, der som få andre giver pokker i regler og konventioner."

Ekstra Bladet
"...der er masser af tankevækkende øjeblikke og ikke mindst eminent, naturligt skuespil undervejs. Men de mange filmiske demonstrationer af fremmedgørelse og det noget anstrengt konstruerede forløb gør desværre også ' 3' til en delvist frustrerende oplevelse."

Cinemazone
"Tykwer præsenterer sin modige og ganske 'europæiske' præmis i en form, der mest minder om livsstils-komediedramaerne, som både britisk og amerikansk filmindustri har specialiseret sig i."

Fakta

Medvirkende
Hanna Sophie Rois
Simon Sebastian Schipper
Adam Devid Striesow
Lotte Annedore Kleist
Hildegard Angela Winkler
Dirk Alexander Hörbe
Petra Winnie Böwe
Dr. Wissmer Hans-Uwe Bauer
Boninger Peter Benedict
Teaterskuespiller Georgette Dee
Bag kameraet
Instruktion Tom Tykwer
Produktion Stefan Arndt
Manuskript Tom Tykwer
Fotografi Frank Griebe
Klip Mathilde Bonnefoy
Scenografi Uli Hanisch
Musik Reinhold Heil, Johnny Klimek, Gabriel Isaac Mounsey, Tom Tykwer
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance
Nøgleord Trekantsdrama
Premieredatoer
Biograf 08.12.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel 3
Land Tyskland
Sprog Tysk
Produktionsår 2010
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 2.474
Selskab Arte, X-Filme Creative Pool, ARD Degeto Film
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...