My Week with Marilyn

I sommeren 1956 arbejder den unge Colin Clark som assistent på indspilningen af 'Prinsen og korpigen' i England. Den estimerede Laurence Olivier skal spille over for tidens hotte stjerne fra USA, Marilyn Monroe, men de to kommer hurtigt på kant med hinanden. Da Marilyns ægtemand, Arthur Miller, rejser hjem til Amerika, påtager Colin sig at give den plagede Marilyn et frikvarter fra hendes trængsler. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Simon Curtis
Medvirkende Emma Watson, Dominic Cooper, Michelle Williams, Kenneth Branagh
Spilletid 99 min.
Biopremiere 26.01.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Emma Watson

Emma Charlotte Duerre Watson er kendt af alverdens Harry Potter-fans som Hermione Granger, der ligesom Harry selv modtager undervisning i heksekunster på Hogwarts. Hun fik sin professionelle filmdebut i 'Harry Potter og de vises sten' (2001), den første film i serien baseret på R. K. Rowlings ualmindeligt succesfulde romaner. I den følgen...

Anmeldere

Politiken
"I en charmerende og sødmefuld film om ungdommens uskyld og uskyld i laser leverer Michelle Williams en fornem Marilyn i et hundesvært rollefag."

Berlingske
"...en lille charmerende film, der dog som filmfortælling mest af alt virker som en lidt løs skitse, hvis hovedformål er, at vise Michelle Williams’ imponerende indsats. Der da også så rigeligt er billetprisen værd."

Jyllands-Posten
"Man kommer ikke et spadestik dybere, og derfor kan selv ikke det gode skuespil fra Kenneth Branagh som Olivier, eller det søde, men mest bare vellignende, spil fra Michelle Williams som Monroe gøre hverken væsentligt til eller fra."

Information
"Adrian Hodges' manuskript er vittigt og rørende, og tv-veteranen Simon Curtis, der således får sin spillefilmsdebut, har iscenesat med en sikker hånd."

Ekstra Bladet
"Det er en romantisk og underholdende affære, selv om man uden Williams hurtigt ville blive træt af det indimellem irriterende, karikerede persongalleri."

Cinemazone
"...en harmløs og velfungerende lille film om en helt almindelig ung fyr og en ualmindelig stor stjerne, som i få dage næsten glemte, at hun var en ulykkelig sjæl."

Brugere

13/08-12Liflig sommerforelskelse med Marilyn Monroe
Marilyn Monroe er en af alle tiders største superstjerner. Et ikon og et mysterium, der fortsat fascinerer og forfører. Så at skulle portrættere hende, må siges at være noget af en udfordring. Michelle Williams påtager sig imidlertid opgaven overraskende overbevisende og med en egen skrøbelighed i det fine drama 'My Week with Marilyn'.

Selvom Michelle Williams umiddelbart ikke ligner Monroe, så rammer hun fornemt både hendes uimodståelige udstråling samt sarte side – og det er uden, at Monroe mister den magi og mystik, der stadig omgærder hende.

- Læs evt. videre på min blog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...arilyn-monroe/

07/02-12Date med en legende 2
I 1956 kom Marilyn Monroe til England for at indspille "The Prince and the Showgirl", hvor hun havde Laurence Olivier som både instruktør og medstjerne. Med på produktionen var også en ung tredje instruktørassistent ved navn Colin Clark, der blev vidne til de voldsomme sammenstød mellem Oliviers og Monroes egoer og forskellige måder at arbejde på. Da tingene spidsede til, forsøgte Clark at støtte Monroe, og deres flirt blev til en decideret flugt væk fra filmsettet.

Eller sådan ville Colin Clark i hvert fald gerne fortælle historien. Hans dagbøger og erindringer fra optagelserne blev nemlig først udgivet i 90'erne, hvor de fleste andre hovedpersoner i historien var døde. Men historien virker sandfærdig, for det er en temmelig selvudleverende fortælling om en ung mand, der falder plad...

31/01-12Dejlig film
Legende, stjerne, superstjerne, sexsymbol, misbruger og maneater!

Altsammen ord, der beskriver Marilyn Monroe, en af Hollywoods bedst kendte ansigter gennem tiden. Et kompliceret menneske, der vanskeligt lader sig beskrive og portrættere, men det er rent faktisk, hvad den ukendte engelske instruktør Simon Curtis har gjort, med denne lille perle af en film.

Filmen er baseret på Colin Clarkes dokumentariske fortælling om sit møde med superstjernen i forbindelse med sit arbejde for Sir Laurence Olivier og produktionen af filmen ”The Prince and the Showgirl”, hvor Olivier og Monroes egoer tørnede sammen i forsøget på at skabe en let fordøjelig komedie, et topmøde mellem toppen af poppen fra henholdsvis engelsk og amerikansk filmindustri.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmko...

27/01-12Så den torsdag d. 19.
og synes i den grad om den.
Havde købt billet alene fordi Emma Watson er med, og hun gjorde det lige så godt som jeg havde håbet, men også resten af filmen var en stor positiv oplevelse.
Jeg har aldrig været særlig meget til Marilyn Monroe, men selv "hun" var en sød oplevelse.
Kenneth Branagh var fremragende og jeg håber virkelig, at han får en Oscar for dén præsentation, det er fuldt ud fortjent, hvis.
I det hele taget en film, jeg vil anbefale. Sød (og sørgmodig sine steder) og fantastisk spillet af alle!

Fakta

Medvirkende
Lucy Emma Watson
Milton Greene Dominic Cooper
Marilyn Monroe Michelle Williams
Sir Laurence Olivier Kenneth Branagh
Vivien Leigh Julia Ormond
Dame Sybil Thorndike Judi Dench
Arthur Miller Dougray Scott
Colin Clark Eddie Redmayne
Sir Owen Morshead Derek Jacobi
Bag kameraet
Instruktion Simon Curtis
Produktion David Parfitt
Fotografi Ben Smithard
Klip Adam Recht
Scenografi Donal Woods
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm, Showbiz-film
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Filmproduktion, Skuespiller
Relaterede film Prinsen og korpigen
Premieredatoer
Biograf 26.01.2012
Dvd 31.07.2012
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 99 min.
Trailer Eksternt site
Selskab UK Film Council, BBC Films, Weinstein Company, The, Lipsync Productions, Trademark Films
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox
Priser Golden Globes 2012, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...