Den sidste rejse

Det mangeårige venskabsbånd mellem Finn og Jacob er ved at være tyndslidt, og da Finn formøbler begge deres formuer på endnu en økonomisk fidus, får Jacob nok. Han forlader sin ven, hvilket sender Finn ud i en dyb personlig krise. Ved et tilfælde genforenes de i Sverige, hvor Jacob har skabt sig en ny tilværelse. Makkerparret forsøger at klinke skårene, men de viser sig begge at have skjulte dagsordener. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Action, Komedie
Instruktør Lasse Spang Olsen
Medvirkende Finn Nørbygaard, Jacob Haugaard, Gerard Carey Bidstrup, Dorte Daugbjerg
Spilletid 86 min.
Biopremiere 15.12.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lasse Spang Olsen

(INSTRUKTØR)
Lasse Spang Olsen var i mange år primært kendt som en af Danmarks førende stuntmænd, men det ændrede sig i løbet af 1990’erne, da han instruerede flere kortfilm samt spændingshistorien 'Operation Cobra' (1995). Olsen er uddannet som filmfotograf og grundlagde i 1986 den første skole for stuntmænd i Danmark. Selv har han lavet og instrueret st...

Anmeldere

Politiken
"Det er næsten imponerende, at det er lykkedes at lave så dårlig en film, for de kan jo faktisk være skægge, de to jyder, og livets alvor har det jo med at gøre komikken så meget desto mere smertelig og derfor morsom."

Berlingske
"Resultatet er sine steder ret morsomt, og det er synd, at man ikke havde lidt flere penge til en professionel manuskriptforfatter med flair for morsomme replikker og evnen til at få gnisterne mellem Finn og Jacob til at vokse sig større."

Jyllands-Posten
"Historien er både fjollet og plat, usammenhængende og ligegyldig. Filmen er amatøragtig grim, og Finn og Jacob er mildest talt ikke de store skuespiltalenter."

Weekendavisen
"Det ender i en styrtregn af stunts og perfid situationskomik."

Information
"Lasse Spang Olsen har aldrig lignet et lysende instruktørtalent, og Den sidste rejse mangler omtrent alle essentielle ingredienser..."

Ekstra Bladet
"Projektet har efter sigende været flere år og mange gennemskrivninger undervejs og ligner da også mest af alt et forsøg fra Lasse Spang Olsens side på at sammenflette adskillige halvkvædede viser og en bunke dårlige idéer."

B.T.
"...skal nok finde sit store publikum."

Cinemazone
"Finn og Jakob er nærmest strippet for den lune og varme, der altid har været i deres komik. Det er store krav at stille til biografgængeres omstillingsevne."

Brugere

23/04-13En Ommer
Har lige set Den Sidste Rejse, og jeg må sige at jeg er godt skuffet. For det første er det en kedelig film, og dertil er humoren slet ikke indbyende eller sjov på nogen måde, ligesom de gamle Jydekompani film.
Filmen slet ikke sjov overhovedet, jeg havde ventet mig mere af Finn og Jacob end dette. Det er en ommer og et stort makværk. Spild af tid at se filmen.

29/02-12
Kort og godt: det sgu nowet lort !

03/01-12Jydekompagniet går amok
Mere end 20 år efter Jydekompagni-filmene er Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard tilbage som makkerpar på det store lærred - i en historie, der overrasker ved at tage udgangspunkt i Nørbygaards meget omtalte milliontab på IT Factory. Efter at alle hans penge er væk, mister Finn også Jacob i en trafikulykke - eller det tror han i hvert fald. For da Finn et par år senere er endt som hjemløs, opdager han, at Jacob har skabt sig et nyt liv som bankrøver og lejemorder.

"Den sidste rejse" er metafilm på et niveau, der sjældent er set i Danmark - faktisk kan jeg kun lige komme på Christoffer Boes "Offscreen" som noget, der er sammenligneligt. Desto mere overraskende er det, at den kommer fra de to gamle ja dak-komikere, og at den tilmed er skrevet og instrueret af Lasse Spang Olsen, der mest ...

17/12-11Jeg grinede
Jeg synes anmeldelserne er skudt forbi.

Undertegnede så filmen på premieredagen i Imperial kl. 12 sammen med måske 15 andre. Jeg grinede mindst 5 steder, og det kræver en del at få mig til at grine med så få andre i den store bif. Hvis man kan li Finn og Jakobs humor, så sidder denne film lige i skabet. Glem anmelderne og nyd filmen. Man kan ikke andet.

Fakta

Medvirkende
Finn Finn Nørbygaard
Jacob Jacob Haugaard
Terapeut Gerard Carey Bidstrup
Politikvinde Dorte Daugbjerg
Svensk politimand Stefan Cronwall
Svensk politimand Peter Fridh
Svensk politimand Magnus Åkerborn
Bag kameraet
Instruktion Lasse Spang Olsen
Produktion Michael Hannover
Manuskript Lasse Spang Olsen
Forlæg Lasse Spang Olsen, Jacob Haugaard, Finn Nørbygaard
Fotografi Lasse Spang Olsen
Klip Lasse Spang Olsen
Musik George Keller
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Sort komedie
Relaterede film Jydekompagniet, Jydekompagniet 3
Premieredatoer
Biograf 15.12.2011
Dvd 17.04.2012
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2011
Spilletid 86 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 20.299
Selskab Origicorp
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...