Testamentet

Forsumpet, forgældet og forladt af kæresten. Det ser unægtelig sort ud for Henrik. Men så giver livet ham en ekstra chance. Hans rige morfar dør og testamenterer flere millioner kroner til Henrik. Imidlertid får arven de andre medlemmer af Henriks familie til at lugte blod, og snart står slægtens gamle traumer og konflikter atter i fuld flamme. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Dokumentar
Instruktør Christian Sønderby Jepsen
Medvirkende Henrik Ernst Steffensen, Christian Peter Ernst Steffensen, Ceci Karen Steffensen, Andreas Ernst Tørnquist
Spilletid 84 min.
Biopremiere 01.02.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Filmen balancerer på en tragikomisk knivsæg, men er for solidarisk og indforstået med sine hovedpersoner til, at man skraldgriner. Tværtimod skal man være hugget i granit for ikke at blive rørt af portrættet. "

Berlingske
"...en nærmest arketypisk tragedie om skyld, skam, ansvar, løgn og anstrengte familierelationer, fortalt af Christian Sønderby Jepsen med stor sympati for ikke mindst hovedpersonen Henrik, der har et følsomt sind, en drenget optimisme og et tilsyneladende uendeligt arsenal af lommefilosofiske livsanskuelser."

Jyllands-Posten
"...først og fremmest en dannelseshistorie om, hvordan Henrik med arvesagen som omdrejningspunkt endelig bliver voksen nok til også at turde tage de nødvendige hårde familiebeslutninger og stole lige så meget på sig selv som på andre."

Information
"Filmen er hverken formelt nybrydende eller indsigtsmæssigt opsigtsvækkende. Men man kommer tættere på livet og bliver berørt indtil flere steder, hvor man måske ikke vidste, at man havde følelser. Og så er den pokkers underholdende."

Cinemazone
"...en helt særegen størrelse, både visuelt og i fortællingens struktur, hvor vi graver ned i en betændt familiesituation og følger opløsningen ganske som i de bedste fiktive dramaer."

Brugere

25/02-12Det mest sindsoprivende familiedrama, jeg nogensinde har set.
Først en advarsel. Forvent ikke, at du er helt den samme efter at have set dokumentarfilmen "Testamentet", Faktisk er man rystet i sin grundvold efter at have overværet det mest sindsoprivende familiedrama, jeg nogensinde har set. Den illustrerer med al tydelighed, at når dokumentarfilmen er bedst, overgår den fiktionsfilmen med flere hestelængder, for det viser sig ofte at virkeligheden overgår fiktionen og tit giver et mere ærligt og autentisk billede af de personer der skildres.
Det gør sig hvert fald gældende for "Testamentet", for man griner, jubler og græder sammen med hovedpersonen, fordi han på trods af de svære odds, og de mange lussinger livet giver ham, holder fast i en grundlæggende tro på det gode i mennesket.
Som sagt i indledningen er det en film, du har svært ved at sl...

Fakta

Medvirkende
Sig selv Henrik Ernst Steffensen
Sig selv Christian Peter Ernst Steffensen
Sig selv Ceci Karen Steffensen
Sig selv Andreas Ernst Tørnquist
Sig selv Preben Wagner Steffensen
Sig selv Alexander Peter Ernst Steffensen
Sig selv Jim Beck
Bag kameraet
Instruktion Christian Sønderby Jepsen
Produktion Julie E. Pedersen
Fotografi Christian Sønderby Jepsen, Henrik Ernst Steffensen
Klip Rasmus Stensgaard Madsen
Musik Jonas Colstrup
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Familie, Millionarving
Premieredatoer
Biograf 01.02.2012
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2011
Spilletid 84 min.
Selskab Copenhagen Bombay
Biodistributør Dox Bio

Se også...