Volcano (Eldfjall)

Efter 37 år lader den frygtede pedel Hannes sig pensionere. Hannes er en brysk og uforsonlig knudemand, som ikke har set sine voksne børn i mange år. Men da hans kone Anna får en blodprop, må den bitre gamling grave dybt i sig selv for at reparere forholdet til sin fremmedgjorte familie. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Rúnar Rúnarsson
Medvirkende Theódór Júliusson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Elma Lísa Gunnarsdóttir
Spilletid 95 min.
Biopremiere 24.05.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...det er ikke hver dag - eller bare hvert år! - man ser det så intenst, tæt og modigt fremstillet mellem to gamle mennesker, skuespillerne Theódór Júliússon og Margrét Helga Jóhannsdóttir."

Berlingske
"Théodor Júlíusson spiller Hannes med en usentimental følsomhed, der går lige i hjertet. Præcis som Rúnarssons smukke, stilfærdige og langsommelige filmstil."

Jyllands-Posten
"Der er ingen tvivl om, at Rúnar Rúnarsson er en ambitiøs og delikat filmskaber, men vi mangler stadig at se ham overrumple så totalt og gennemført, som han gjorde med ”The Last Farm” - i spillefilmslængde."

Information
"I et enkelt tilfælde bliver symbolikken for tung og tydelig, men det er en skønhedsplet på et virkelig imponerende værk. Det skal blive overordentlig interessant at se, hvad Rúnar Rúnarsson kan drive det til fremover."

Ekstra Bladet
"En underspillet og befriende usentimental, men alligevel rørende film om livets sidste stadier. Det er faktisk ret stærk kost på trods af det adstadige tempo."

Cinemazone
"...en bragende flot debut, som det er meget svært ikke at blive berørt af – og derfor en klar anbefaling til alle dem over 60 som befinder sig på vej i samme livsfase, og til alle dem under, som ikke altid skal regne med, at de kan gennemskue hvad der rører sig i de ældre generationer, når børnene ikke er på besøg."

Brugere


Fakta

Medvirkende
Hannes Theódór Júliusson
Anna Margrét Helga Jóhannsdóttir
Ari Þorsteinn Bachmann
Telma Elma Lísa Gunnarsdóttir
Kári Ágúst Örn B. Wigum
Sygeplejerske Kristín Davíðsdóttir
Tinna Auður Drauma Bachmann
Bragi Jóhann Sigurðarson
Pálmi Benedikt Erlingsson
Rektor Harald G. Haraldsson
Bag kameraet
Instruktion Rúnar Rúnarsson
Produktion Egil Dennerline, Skúli Fr. Malmquist, Thor Sigurjonsson
Manuskript Rúnar Rúnarsson
Fotografi Sophia Olsson
Klip Jacob Secher Schulsinger
Scenografi Haukur Karlsson
Musik Kjartan Sveinsson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Familiedrama
Nøgleord Pensionist, Sygdom i familien
Premieredatoer
Biograf 24.05.2012
Øvrige oplysninger
Land Island
Sprog Islandsk
Produktionsår 2011
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Zik Zak Kvikmyndir, Fine, Mellow Productions
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...