Only God Forgives

Amerikanske Julien sælger narko gennem sin bokseklub i Bangkoks underverden. Da hans bror, Billy, slår en prostitueret ihjel, tillader politimanden Chang, at pigens far dræber Billy for at få hævn. Juliens frygtindgydende mor ankommer for at hente sin førstefødtes lig, og hun beder Julien om at hævne broren. Men han er oppe imod Chang, som konsekvent udøver karmisk retfærdighed med sit samuraisværd. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Krimi
Instruktør Nicolas Winding Refn
Medvirkende Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Vithaya Pansringarm, Rhatha Phongam
Spilletid 90 min.
Biopremiere 30.05.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nicolas Winding Refn

(INSTRUKTØR)
Allerede som 25-årig fik Nicolas Winding Refn sit afgørende gennembrud med den intense hverdagsthriller 'Pusher', der skildrer en uge i småforbryderen Franks liv. Trods sit meget lave budget på seks millioner og en tilsyneladende smal historie med vægt på personkarakteristik frem for handling blev 'Pusher' et stort hit hos publikum. Med sin dy...

Anmeldere

Politiken
"...skal nok blive tilbedt som kultfilm, men hvor er den dog prætentiøs."

Berlingske
"Alt skal i dag tilgives Refn, da det er lykkedes ham med stort overskud at fremstille sin instinktbårne vision, der måske bringer os tættere på djævelen, end vi nogensinde tidligere har haft lyst til."

Jyllands-Posten
"Man kan ikke lade være med at beundre Winding Refns kompromisløshed, men "Only God Forgives" er en associativ kunstfilm-leg, som instruktøren slipper rigtig dårligt fra."

Weekendavisen
"'Only God Forgives' har masser af stil og en vis rituel konsekvens. Men følelsesmæssigt letter den ikke og er tæt på at være en karikatur."

Information
"... en film, det er svært at holde af, men det er også et kompromisløst kunstværk, som det er umuligt ikke at beundre eller forholde sig til."

Ekstra Bladet
"Mange vil givetvis finde ' Only God Forgives' ulidelig krukket og selvoptaget, hvilket man egentlig ikke kan fortænke dem i. Undertegnede måtte dog i lange passager overgive sig til den virtuost udførte billed-og lydside ( dette er i høj grad også en film for ørerne), der besidder sin helt egen suggestive kraft."

B.T.
"Man kan elske eller hade resultatet, og mange vil elske at hade det, men få vil forlade 'Only God Forgives' uberørte."

Cinemazone
"Det er flot og sikkert udført, men man savner samtidig den stringente fortælling, der gjorde Drive så tilfredsstillende. Her flyder filmen ud i stemninger uden at kunne samle sig om et plot af betydning og interesse, og om end teknisk flot, så ender det også med at være lige i underkanten."

Ekko
"Only God Forgives er i sidste ende et grænseoverskridende stemningsfilmdigt, hvor han er gået linen ud som voldsfilmens Tarkovskij. Men filmen vil ikke udvide Nicolas Winding Refns fanskare."

Brugere

16/06-13Only Chang Forgives
Hvad man end må synes om Nicolas Refn, har han en kunstnerisk integritet, der går forud for alt andet. Efter succesen med Drive i 2011, er jeg sikker på at tilbuddene er væltet ind, og hvad gør han? Laver en arthouse-actionfilm med tryk på art.

Julian (Gosling) er en narkohandler i Bangkok der, efter sin brors død, opsøges af sin kolde og dominerende mor (Thomas), der vil have Julian til at hævne mordet på sin bror ved at finde den ansvarlige. Politikomissæren Chang, der udøver sin helt egen form for retfærdighed i Bangkoks gader.

Jeg vil være ærlig. Jeg var ikke ovenud begejstret, da jeg trådte ud af biografmørket. Men i de efterfølgende dage spøgte filmen så meget i mit hoved, at jeg måtte se den igen. Og denne gang ramte den plet. Først og fremmest, skal man ikke se denne film ...

07/06-13Mor er den værste i verden
En ting, jeg virkelig beundrer ved Nicolas Winding Refn, er hans vilje til betingelsesløst at gå efter at realisere sine egne kunstneriske visioner. For to år siden lavede han den mesterlige "Drive", som fik ham på alles læber, ikke mindst i udlandet. Det var alle tiders chance for at etablere sig i den del af filmbranchen, hvor de store budgetter bor. Og hvad gør Winding Refn? Følger "Drive" op med en kompromisløs kunstfilm, som klart hører til den mindst tilgængelige del af hans CV.

"Only God Forgives" foregår i Thailand, hvor en amerikansk gangster bliver dræbt, efter han har voldtaget og myrdet en ung prostitueret. Nogle dage senere kommer hans mor til landet og kræver, at hendes yngste søn tager hævn for mordet. Det viser sig at være en svær opgave, eftersom politiet var involver...

06/06-13kedelig ligegyldig dårlig 5
Jeg forlod biografen, da filmens højdepunkt skulle til at udspille sig (kampen imellem asiaten og den hovedpersonen). Årsagen var et jeg simpelthen kedede mig.
Man er totalt ligeglad med personerne i denne film. Alle er bad guys i forskellige grader. Derfor er man ligeglad med om de klarer den eller ej.

Filmen er ufattelig kedelig

spring den over.

29/05-13En fængslende drøm af vold, hævn og skønhed 2
Det er som at træde ind i en drøm med Nicolas Winding Refn ordknappe hævnfilm Only God Forgives. Her foldes den knugende fortælling ud i et fængslende Bangkok, hvor nedslag af brutal vold får adrenalinen i omdrejninger.

En intens film, der ikke lefler for sit publikum, men går egne snoede veje i sit blodrøde univers af vold, moderbindinger og hævn.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...vn-og-skonhed/

Fakta

Medvirkende
Julien Ryan Gosling
Crystal Kristin Scott Thomas
Chang Vithaya Pansringarm
Maï Rhatha Phongam
Gordon Gordon Brown
Billy Tom Burke
Bag kameraet
Instruktion Nicolas Winding Refn
Produktion Lene Børglum, Sidonie Dumas, Vincent Maraval
Manuskript Nicolas Winding Refn
Fotografi Larry Smith
Klip Matthew Newman
Scenografi Beth Mickle
Musik Cliff Martinez
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Nøgleord Hævn, Kampsport, Mor-søn, Thailand, Underverden
Relaterede film My Life Directed By Nicolas Winding Refn
Premieredatoer
Biograf 30.05.2013
Dvd 03.10.2013
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Frankrig
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Gaumont, Wild Bunch, FilmDistrict
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...