Fuglejagten (Twitcherne)

Victor og hans far deler en fælles lidenskab for fuglekiggeri, og fordi hans far og mor er blevet skilt, betyder det ekstra meget for Victor, hvis han i år kan vinde den store fuglespotterdyst. Men hans ærkerival, Daniel, gør endnu engang livet surt for Victor, som i desperation vælger at snyde sig til sejren. Han har dog ikke helt gennemtænkt konsekvenserne af sit fupnummer. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Christian Dyekjær
Medvirkende Oliver Metling Søndergaard, Lars Brygmann, Georg Hvidtfeldt Treschow, Nicoline Sharma Rubow
Spilletid 90 min.
Biopremiere 07.06.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Nok er ' Fuglejagten' en børnefilm, men der er store, alvorstunge emner på spil."

Berlingske
"...er i sine bedste øjeblikke en herlig parodi på naturelskere så passionerede, at alle almenmenneskelige hensyn går fløjten, når det virkelig gælder. Men det er problematisk, at filmen både prøver at formidle naturglæden ved fuglekiggeri og samtidig gør tykt grin med de noget nørdede og ensporede entusiaster, der bliver betragtet med sådan et lidt overbærende »get a life«-blik."

Jyllands-Posten
"Det er, som om Dyekjær vil for meget med sin trods alt lille film. Både fortælle noget om barnets psykologi, skilsmissefamiliedynamik og fuglemiljøet, der kommer til at virke som et lidt påklistret bagtæppe for et drama, der lige så vel kunne have udspillet sig alle mulige andre steder."

Information
"Med Fuglejagten har Christian Dyekjær lavet en fin, opbyggelig og underholdende lille film om voksne, der opfører sig barnligt, og børn, som ikke får lov til at være børn."

Ekstra Bladet
"Desværre kniber det lidt med udførelsen. Ikke mindst fordi selv professionelle kræfter, som Lars Brygmann, Nicolas Bro og Jesper Asholt, åbenbart lider af den ret almindelige vildfarelse, at fordi man henvender sig til børn, skal alting skæres ud i pap, hvilket resulterer i irriterende overspil."

B.T.
"Det er helt rart igen at se en dansk børne-og familiefilm, der hæver sig bare lidt over ' Far til fire' og ' Min søsters børn'-niveauet, dog er persongalleriet stadig ret karikeret."

Cinemazone
"...står ganske stærkt i erindringen fordi den forener en sympatisk og velspillende hovedperson med både basal spænding i børnehøjde og mere voksne problematikker om, at snyd kan medføre problemer, og at selv forældre kan være så kede af det, at de ikke rigtig fungerer."

Fakta

Medvirkende
Viktor Oliver Metling Søndergaard
Jesper Lars Brygmann
Daniel Georg Hvidtfeldt Treschow
Pernille Nicoline Sharma Rubow
Sten Jesper Asholt
Morten Nicolas Bro
Pia Charlotte Fich
Van der Saar Anders Hove
Arvid Jesper Langberg
Bag kameraet
Instruktion Christian Dyekjær
Produktion Anders Toft Andersen, Maja Dyekjær
Manuskript Mette Damgård-Sørensen, Christian Dyekjær
Fotografi Morten Søborg
Klip Morten Højbjerg
Scenografi Benjamin Salomon
Musik Kristian Eidnes Andersen
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Nøgleord Far-søn, Fugle
Premieredatoer
Biograf 07.06.2012
Dvd 09.10.2012
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Twitcherne
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2012
Spilletid 90 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Nimbus Film Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...