The Angels' Share

For 117. gang står ballademageren Robbie foran en domstol. Men denne gang skal være den sidste, for hans kæreste er gravid, og hun kræver, at Robbie holder sin sti ren fremover. I samfundstjeneste opdager Robbie, at han har usædvanligt god næse for whisky. Og da han hører om en fornem auktion, der skal finde sted på et skotsk distilleri, tager han derop med tre kumpaner og en snedig plan. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Komedie
Instruktør Ken Loach
Medvirkende Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Riggins
Spilletid 101 min.
Biopremiere 06.06.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Plottet udvikler sig ikke meget mere troværdigt end en Olsen-bande-film, men kombineret med den barske baggrund udvikler 'Angels' Share' sig til et vældig charmerende eventyr ..."

Berlingske
"...en herligt anarkistisk og bundcharmerende film, der fejrer det gode i mennesket og evnen til at tilgive - andre og ikke mindst os selv."

Jyllands-Posten
"Det er en tiltalende lille film, der vil mennesker det godt og samtidig har sans for deres dumheder og de jammerlige betingelser, samfundet byder sine unge lømler."

Weekendavisen
"... nutidens svar på en gammeldags folkekomedie. Den har lune, lethed, spænding, flair - og er i øvrigt også en skarp kritik af systemet, der skaber den katastrofale komík."

Information
"Man vil gerne se ham og vennerne komme videre, og Loach og Laverty fortæller, så humor og alvor går fint op i en højere enhed."

Ekstra Bladet
"En yderst sympatisk bagatel med en stærk feelgood-faktor."

Cinemazone
"Det er underholdende og sympatisk – med tilpas afslappede præstationer, et smart kup og en venlig udlevering af whisky-snobberiet, som trods fascinationen afslører, at Loach & Co. trods alt ikke er gået helt over på 'the dark side' i social forstand."

Ekko
"Ken Loach drejer en solid, socialrealistisk fortælling ind på et luftigt duftspor, der fører os højt op i humorens rige."

Fakta

Medvirkende
Robbie Paul Brannigan
Harry John Henshaw
Albert Gary Maitland
Mo Jasmin Riggins
Rhino William Ruane
Thaddeus Roger Allam
Leonie Siobhan Reilly
Tai Pan Chooye Bay
Dougie James Casey
Anthony Roderick Cowie
Bag kameraet
Instruktion Ken Loach
Produktion Rebecca O'Brien
Manuskript Paul Laverty
Fotografi Robbie Ryan
Klip Jonathan Morris
Scenografi Fergus Clegg
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Skotland
Premieredatoer
Biograf 06.06.2013
Dvd 10.10.2013
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Frankrig, Italien, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 101 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Les Films du Fleuve, Wild Bunch, Why Not Productions, Sixteen Films, Entertainment One, Urania Pictures S.r.l.
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...