Børnene fra Mount Napf (Die Kinder vom Napf)

Langt inde imellem de schweiziske alper bor en lille flok bondefamilier. Deres børn forventes at gå i forældrenes fodspor, og de 6- til 13-årige poder har alle deres pligter at udføre på slægtsgårdene. For at komme i skole på Napf-bjerget må børnene tilbagelægge ti kilometer til fods gennem den barske natur, hvor ulve risikerer at ligge på lur i sneen. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Dokumentar, Familiefilm
Instruktør Alice Schmid
Medvirkende Laura Roosli, Carolin Vogel, Julia Vogel, Thomas Bucher
Spilletid 91 min.
Biopremiere 27.09.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en tålmodighedskrævende og også meget tålmodig film fra et sted ikke voldsomt langt herfra, men alligevel helt, helt anderledes."

Berlingske
"Filmen er for det meste ret sød, og man trækker på smilebåndet over børnenes uskyldighed. Den er også temmelig kedelig i længden, selv om den er kort."

Jyllands-Posten
"I lige så høj grad, som det er en film om børnene, er "Børnene fra Mount Napf" en skildring af en måde at leve om ikke i harmoni med, så i hvert fald på naturens nåde."

Information
"Bedst fungerer lydsiden, der blandt andet leverer nogle fine overgange mellem scener. Børnenes nuttethed hjælper også filmen på vej, men fortællingen fra Mount Napf bliver desværre aldrig bjergtagende."

Ekstra Bladet
"Det bliver blot en serie enkeltstående scener med legende børn i den smukke natur eller børn i skolen eller børn, der kæmper sig gennem sneen den lange vej til skole. Uden at man bliver klogere på dem eller noget andet. Hvis jeg skal være helt ærlig, så kedede jeg mig gudsjammerligt undervejs."

Cinemazone
"...er sympatisk og stedvis også skævt berigende, når interviewpersonerne med klassisk børnelogik rammer et uventet svar – men den når aldrig længere og ender ærlig talt med at føles lidt som tomgang i Alperne."

Fakta

Medvirkende
Laura Laura Roosli
Carolin Carolin Vogel
Julia Julia Vogel
Thomas Thomas Bucher
Bag kameraet
Instruktion Alice Schmid
Produktion Alice Schmid
Manuskript Alice Schmid
Fotografi Alice Schmid
Klip Caterina Mona
Musik Daniel Almada
Genrer og relationer
Genre Dokumentar, Familiefilm
Premieredatoer
Biograf 27.09.2012
Øvrige oplysninger
Land Schweiz
Produktionsår 2011
Spilletid 91 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Ciné A.S. GmbH
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...