De urørlige (Intouchables)

Efter en paragliding-ulykke er den svinerige Philippe blevet lam fra halsen og nedefter. Han klarer sig dog fint med lidt hjælp fra sekretærer og tyende. Philippe vælger en noget utraditionel oppasser, da han spontant ansætter den sorte gadedreng Driss, der netop er blevet løsladt fra fængslet og har brug for et job. Konstellationen af de to - udadtil meget umage - mænd viser sig at være et pletskud. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama, Komedie
Instruktør Olivier Nakache, Eric Toledano
Medvirkende François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot
Spilletid 112 min.
Biopremiere 22.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er filmen, som scorer alle tænkelige billige point med en overflod af ærlig charme. Den brede pensel er bare nogle gange et meget befriende redskab."

Berlingske
"...er en herligt fordomsfri film, der åbner verden hen imod tolerance på tværs af sociale skel og forskellig hudfarve."

Jyllands-Posten
"Reelt er det blot en helt klassisk fortælling om et umage par, der lærer at respektere hinanden, og den når hverken bidske franske ghettofilm som "Hadet" eller store lammelsesfortællinger som "Dykkerklokken og sommerfuglen" eller den spanske "Mit indre hav" til så meget som undersiden af kørestolen."

Information
"De urørlige trykker på alle de rigtige knapper og gør det med en dygtighed og et overskud, så det er umuligt ikke at blive forført af den virkelighedsbaserede historie..."

Ekstra Bladet
"En vaskeægte feel good-film, som man bestemt ikke behøver være frankofil for at holde af - og som tilmed bygger på en autentisk historie."

B.T.
"En film der bare skal ses - du går i hvert fald smilende og varm ud af biografen."

Brugere

09/04-13Så er der fransk feel good for fuld skrue
Philippe er efter en ulykke blevet lam fra halsen og ned. Bum. På plussiden er han mangemillionær og har råd til at føre et liv, der ellers ville være umuligt.

Men dagene forekommer på trods af de mange kultiverede ærinder med kunst og musik alligevel noget livløse. Det ændrer sig dog, da Phillippe ansætter den ligefremme Driss.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...or-fuld-skrue/

18/03-13
Anonym

16/02-13Fransk Klods-Hans slår rekorder i Danmark
Den franske drama- og komediefilm ”De urørlige” (originalt ”The Intouchables”), som for længest solgte op imod 20 millioner biografbilletter i de franske biografer, hitter nu i Danmark - over 1 år efter den første officielle at præmiere. Og det må erkendes: franskmændene gør det godt.

Frimodig fyr på slottet
Når den næsten 2 meter høje afrikanske indvandrer, Driss, spankulerer ind på et prestigefyldt, top-luksuriøst palæ, gør han det med største frimodighed, fuldt overlæg og flabet attitude. Ikke med ambitioner om at få et job, rigdom eller magt som ansøgerne omkring ham – næ, han skal bare have en underskrift så han kan få sin bistandshjælp. Driss’ totale modsætning er tilfældigvis ejeren af dette overdådige hjem, nemlig den tidligere adrenalinsøgende rigmand Phillippe, som blev lam...

03/01-13En dejlig naiv omgang feelgood
Den største franske filmsucces nogensinde. Så nemt kan det siges. "De urørlige" er simpelt hen den franske film, som har solgt flest billetter gennem tiden - på verdensplan og nu også i Danmark. Men dog ikke hjemme i Frankrig, hvor den 'kun' er nummer to på alle tiders franske topliste.

Årsagen til succesen er ikke svær at finde. "De urørlige" er en vellavet, sympatisk og ikke mindst velspillet omgang feelgood, som tydeligvis rører folk på tværs af kulturer. Filmen er baseret på den virkelige historie om en milliardær, som efter en paragliding-ulykke er lam fra halsen og ned - og søger efter en ny personlig plejer. Én af ansøgerne er en småkriminel fyr fra den parisiske forstadsslum, som egentlig kun er der for at opfylde den kvote af ansøgninger, der kræves for at få udbetalt bistand...

11/12-12Feel good når det er bedst
Det er en hårfin balancegang, at lave feelgood-film. Når det lykkes efterlades tilskueren i en rus af glæde og optimisme. Når det mislykkes krummer man tæer over den drivende sentimentalitet og græmmes over det alt for tydelige forsøg på at manipulere publikum.

Som stjernerne nok allerede har afsløret hører "De urørlige" til den førstnævnte kategori. Angiveligt baseret på en virkelig historie. Tydeligvis tilpasset filmmediet. Og det gør ikke spor. Vi går i biografen for at få fortalt en god historie, så at der er hugget en hæl og klippet en tå gør ikke så meget.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/de-uroerlige/333

Fakta

Medvirkende
Philippe François Cluzet
Driss Omar Sy
Yvonne Anne Le Ny
Magalie Audrey Fleurot
Marcelle Clotilde Mollet
Elisa Alba Gaïa Kraghede Bellugi
Adama Cyril Mendy
Albert Christian Ameri
Antoine Grégoire Oestermann
Bag kameraet
Instruktion Olivier Nakache, Eric Toledano
Produktion Nicolas Duval-Adassovsky, Laurent Zeitoun, Yann Zenou
Manuskript Olivier Nakache, Eric Toledano
Fotografi Mathieu Vadepied
Klip Dorian Rigal-Ansous
Musik Ludovico Einaudi
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Umage par
Premieredatoer
Biograf 22.11.2012
Dvd 19.03.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Intouchables
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2011
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Quad Productions
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...