Renoir

1915. I sit livs efterår bor kunstmaleren Auguste Renoir med sin søn på den franske riviera, langt fra krigens trængsler. Her møder Auguste en ung bondekvinde, Andrée, som bliver mesterens sidste model og muse. Den viljestærke Andrée fortryller samtidig Augustes søn - Jean Renoir - og inspirerer ham til at kaste sig over filmkunsten. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Gilles Bourdos
Medvirkende Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers, Thomas Doret
Spilletid 111 min.
Biopremiere 17.01.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...billeder alene gør ingen film, og uden handlingens drive kommer ' Renoir' til at føles lang. Hvis det har været Bourdos' hensigt at hylde Provence i almindelighed og Renoirs malerkunst i særdeleshed, er opgaven løst om end på noget rutinepræget, selvtilfreds vis."

Berlingske
"Instruktøren Gilles Bourdos' »Renoir« er smuk som en sensommerdag... Men hvad er der bag den, i bogstaveligste forstand, billedskønne overflade? Ikke så forfærdeligt meget."

Jyllands-Posten
"...fascinerende er den fra første til sidste billede. I samarbejdet med den taiwanske fotograf Mark Ping Bing Lee er det lykkedes instruktøren at indfælde historien i det mættede sollys over et vegetativt, frodigt landskab."

Information
"Kameraet dvæler så betaget ved de æstetiske glæder, at selve historien gang på gang taber tempo, ja, næsten går helt i stå. Det bliver i passager for musealt og benovet og for lidt i tråd med Renoirs eget uhøjtidelige kunstsyn..."

Ekstra Bladet
"Og hvis man ikke kendte deres baggrund i forvejen, ville man aldrig opdage, hvorfor i alverden vi skal interessere os for dem. Og derfor bliver ' Renoir' aldrig andet og mere end en serie stemningsfulde postkort fra Sydfrankrig badet i gyldent lys."

B.T.
"Billederne er fulde af sensommersol, modne tomater, saftige runde pærer og yppige kvindeformer. Det er en rendyrket pensionistidyl, men som kunsterportræt er ' Renoir' tæt på at være en kliche, og som drama er den umådelig gammeldags."

Cinemazone
"Renoir er delikat iscenesat og gennemført fryd for øjet. En klar anbefaling til alle dem, der gerne i kultiveret selskab vil en smule tættere på fortællingen om Renoir-slægten."

Ekko
"...overfladisk, ærbødig og alt for respektfuld over for sit emne. Den er også humorforladt – og historien springer sågar over, at det var Charles Chaplin-farcer, der omvendte Jean til filmen. "

Fakta

Medvirkende
Auguste Renoir Michel Bouquet
Andrée Heuschling Christa Theret
Jean Renoir Vincent Rottiers
Coco Renoir Thomas Doret
Gabrielle Romane Bohringer
Dr. Prat Carlo Brandt
Odette Hélène Babu
Dr. Barnes Stuart Seide
Barnes' sekretær Paul Spera
Bag kameraet
Instruktion Gilles Bourdos
Produktion Olivier Delbosc, Marc Missonnier
Manuskript Gilles Bourdos, Michel Spinosa, Jérôme Tonnerre
Fotografi Mark Ping Bing Lee
Klip Valérie Deloof, Cyril Holtz, Yannick Kergoat
Scenografi Benoît Barouh
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Romance
Nøgleord Far-søn, Kunstmaler
Premieredatoer
Biograf 17.01.2013
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2012
Spilletid 111 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Fidélité Films
Biodistributør Angel Films

Se også...