Frances Ha

Den 27-årige danseelev Frances bor i Brooklyn med sin slyngveninde, Sophie. Frances er en sjov og spontan, men ikke særlig organiseret pige, og da Sophie flytter ud med kort varsel, skal Frances for første gang prøve at stå på egne ben. Det er slet ikke så let at få hverdagen til at hænge sammen, når man hverken har fast indtægt, lejlighed eller kæreste og er raget uklar med sin bedste ven. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Komedie
Instruktør Noah Baumbach
Medvirkende Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver, Michael Zegen
Spilletid 86 min.
Biopremiere 31.10.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Cool, afvæbnende og med mere tilbagelænet atmosfære end plot. Jo, der er en særlig sort-hvid stemning med sit eget dna-spor i moderne filmkunst."

Berlingske
" Der er en umiddelbar ægthed over samtlige karakterfremstillinger, ikke mindst selvfølgelig Frances selv, der er fuldkommen umulig ikke at skrupelske for hendes skæve indfald og evige evne til altid at træde ved siden af - på dansegulvet, på den sociale scene og i kærlighedens tranedans."

Jyllands-Posten
"Det er en både underholdende og opløftende feelgood-film om rigtige mennesker, og det kan derfor klart anbefales at byde "Frances Ha" op til dans."

Weekendavisen
"Filmen er mere et anslag end et forkromet psykologisk portræt. Af samme grund fungerer den helt ubesværet, og så er formen og virkemidlerne valgt med et blik, der gør den til en sanselig delikatesse."

Information
"Frances Ha er totalt vellykket, totalt følsomt spillet og replikskarp sort-hvid ungdoms-og storbyeksistentialisme i en tone og stil, der kombinerer vidunderlige New York-fiktioner som Woody Allens Manhattan ( 1979) og Lena Dunhams Girls og Tiny Furnitures ( 2010)."

Ekstra Bladet
"Amerikansk independent-film, når den er i sit mest menneskelige (og småneurotiske) hjørne."

Cinemazone
"Det er ganske enkelt en udelt fryd og fornøjelse at overvære Frances Ha, der bør rangere som en nyklassiker om New York og dens mange forunderlige storbyeksistenser."

Ekko
"Den er skæv, varm og sørgelig på alle de rigtige tidspunkter, og det værste, der kan siges om den, er, at den måske vil føles lidt for episodisk for nogens smag."

Brugere

12/08-16?? 4
Ikke alene er filmen absurd overvurderet, men også decideret kedelig. De mest ubærlige banaliteter skamroses endnu engang og måske er jeg forkert på den i manges øjne, men jeg har sandsynligvis større chance for at lære riverdance på under en time, end prøve "at forstå" filmens konsensus, hvor alle skriger "fantastisk" i kor.

Filmen sammenlignes lidt med Manhatten, men jeg synes slet ikke filmen besidder samme skarphed i dialogen. En fin præstation i hovedrollen med glimt i øjet, men ikke nok til at jeg fandt karakteren på nogen måde interessant.

Zzzzzzz

16/05-14Når Stjernen I Dig Dør
Spoilers,

Manhattan Drive

Er man til de stille dramaer som Lost In Translation, hvor man selv skal tolke de visuelle fænomener, man præsenteres for, ind i en eksistentiel kontekst, er Frances Ha en gave fra himlen. Det er en helt igennem perfekt, bittersød fortælling om at blive voksen og tage afsked med ungdommens drømme og idealer. 27-årige Frances fra Californien er havnet i storbyens sort-hvide virkelighed i New York og forfølger skørt og urealistisk sine pigedrømme - i en geografisk omvendt Mulholland Drive - om en dansekarriere og virkeliggørelsen af sin ikke helt bevidstgjorte kærlighed til veninden Sophie. Eller snarere fantasier. Hun har ingen chance for succes på nogle af fronterne, for hun er for gammel til dansegamet og ingen sylfide, og Sophie er ambitiøs i en sådan en...

27/11-13Undateable
Frances er 27 år gammel og forsøger at skabe sig en karriere som danser i New York. Hun har job som dubleant i et dansekompagni, hvilket lige giver hende penge nok til at dele en lejlighed med en veninde. Men veninden siger ja til et tilbud om at flytte til en federe lejlighed, og dansekompagniet fattes penge. Så Frances bliver sendt ud i en endnu mere usikker tilværelse, hvor hun tuller rundt og forsøger at holde fast i sine drømme.

"Frances Ha" er instrueret af Noah Baumbach, der er et ret stort navn inden for intellektuelt snakkesalige amerikanske indie-film - tidligere har han bl.a. lavet "The Squid and the Whale" og "Margot at the Wedding" og skrevet manuskripter for Wes Anderson. Her har Baumbach haft sin kæreste, Greta Gerwig, som skrivemakker, og det er også Gerwig, der spille...

30/10-13Vinder dit hjerte hurtigere end du kan nå at sige café latte med soyamælk
Selvfølgelig kan man ikke andet end at falde for Frances Ha – både filmen og Greta Gerwig, der har titelrollen i denne kærlighedsforvirrede-og-sniksnakkende-Woody-Allen-og-François-Truffaut-elskende-indie-charmer.

Ja, det kaldte jeg den lige. Had mig ikke for det, men elsk filmen for det.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=15802

Fakta

Medvirkende
Frances Haliday Greta Gerwig
Sophie Mickey Sumner
Lev Adam Driver
Benji Michael Zegen
Colleen Charlotte d'Amboise
Rachel Grace Gummer
Patch Patrick Heusinger
Dan Michael Esper
Andy Josh Hamilton
"Spørg mig"-pigen Hannah Dunne
Bag kameraet
Instruktion Noah Baumbach
Produktion Noah Baumbach, Scott Rudin, Rodrigo Teixeira, Lila Yacoub
Manuskript Noah Baumbach, Greta Gerwig
Fotografi Sam Levy
Klip Jennifer Lame
Scenografi Sam Lisenco
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord New York, Singleliv, Veninder
Premieredatoer
Biograf 31.10.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 86 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Scott Rudin Productions, Pine District Pictures, RT Features
Biodistributør Miracle Film

Se også...