Promised Land

Steve opkøber jord for et firma, der udvinder naturgas. Han ankommer med sin forhandler, Sue, til den lille by McKinley, der er hårdt ramt af den økonomiske krise. Deres tilbud lyder forjættende, men så begynder nogle af borgerne at stille spørgsmålstegn ved Steve og selskabets agenda. En græsrodsbevægelse tager form, og den tilspidsede situation får Steve til at tage sine værdier op til overvejelse. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Gus Van Sant
Medvirkende Matt Damon, John Krasinski, Frances McDormand, Rosemarie DeWitt
Spilletid 106 min.
Biopremiere 15.08.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matt Damon

I slutningen af 1990’erne var Matt Damon Hollywoods nye wonderboy, der så ud til ikke at kunne sætte en fod forkert. I 1996 fik han megen opmærksomhed for sin rolle i 'Det afgørende bevis', hvor han spiller en veteran fra Golfkringen, der er blevet heroinmisbruger. Hans store gennembrud kom med 'Good Will Hunting' (1997), hvis Oscar-belønne...

Anmeldere

Politiken
"...en stilfærdigt stærk og robust menneskelig film. Lige ud ad landevejen er den i gode hænder på Gus Van Sant, der laver solide, men aldrig forfladigede film, når han tager en pause fra sine mere eksperimenterende projekter."

Berlingske
"... en god gammeldags menneskelig fortælling med psykologiske nuancer og noget på hjerte."

Weekendavisen
"Matt Damons eksistentielle krise er fremstillet smukt, og Gus Van Sant skildrer hjertelandets rytme solidarisk, uden at blive overdrevent nostalgisk eller sentimental."

Information
"...er nok politisk, men heldigvis ikke didaktisk, og den tillader sig at være i tvivl om, hvad det rigtige er at gøre for den enkelte, hvis hele ens lokalsamfund står over for at gå til grunde."

Ekstra Bladet
"...et melankolsk og værdigt requiem for det amerikanske landbrugs-samfund og noget så sjældent som en film med mere indhold end form. Men det er også en film, der tør tro på anstændigheden, integritet og sætte spørgsmålstegn ved den ærkeamerikanske forestilling om, at alt har en pris."

B.T.
"...en sympatisk og tankevækkende film.
Fortalt med Gus Van Sants blik for miljø og karakterer, og båret af en vedkommende, aktuel historie, der bestemt ikke er det rene gas."

Cinemazone
"Promised Land formår at være en spændende, overraskende og nuanceret skildring af problematikken, som er virkelig og meget reel."

Ekko
"... ser man gennem fingrene med den åbenlyse agenda i 'Promised Land', er der et et eftertænksomt drama at hente."

Brugere

28/09-13Indsigtsfuld film om krisen i USAs bagland
Tilbage i 1997 fik Gus Van Sant sit mainstream-gennembrud med "Good Will Hunting", som var skrevet af to af hovedrolleskuespillerne - Matt Damon og Ben Affleck. Van Sants seneste film, "Promised Land", er kommet til verden på lidt samme måde, ved at den igen er lavet i tæt samarbejde med Damon, som dog denne gang har John Krasinski som medforfatter og -skuespiller.

I forhold til "Good Will Hunting" er vi dog et godt stykke længere ude på landet. "Promised Land" handler nemlig om fracking - den kontroversielle teknik til udvinding af naturgas, som er blevet mere og mere udbredt i USA, men af miljøaktivister anklages for at skabe en række alvorlige forureningsproblemer.

Filmens hovedperson er en sælger, som sammen med sin makker kommer til en lille by for at sælge ideen om at bruge d...

Fakta

Medvirkende
Steve Butler Matt Damon
Dustin Noble John Krasinski
Sue Thomason Frances McDormand
Alice Rosemarie DeWitt
Jeff Dennon Scoot McNairy
Rob Titus Welliver
Frank Yates Hal Holbrook
Drew Scott Tim Guinee
Paul Geary Lucas Black
Bag kameraet
Instruktion Gus Van Sant
Produktion Chris Moore
Manuskript John Krasinski, Matt Damon
Forlæg Dave Eggers
Fotografi Linus Sandgren
Klip Billy Rich
Scenografi Daniel B. Clancy
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Landmand
Premieredatoer
Biograf 15.08.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Focus Features, Participant Media, Imagenation Abu Dhabi FZ, Pearl Street Films
Biodistributør Angel Films

Se også...