Kriger (Kriegerin)

Den 20-årige østtysker Marisa nærer et indædt had til indvandrere, jøder og strømere. Til gengæld elsker hun slagsmål, fester og at provokere andre. Den 14-årige Svenja vil gerne være med i den nynazistiske gruppe og ser op til ballademageren Marisa. Men Marisas fascistiske idealer begynder at smuldre, da hun konfronteres med en ung, afghansk flygtning, som hun føler sig presset til at hjælpe. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør David Wnendt
Medvirkende Alina Levshin, Jella Haase, Sayed Ahmad, Gerdy Zint
Spilletid 100 min.
Biopremiere 02.05.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Håndfast, men virkningsfuldt fører filmen os stadig tættere ind på nazibandens samvær og tankegang..."

Berlingske
"...er ikke ligefrem nyskabende eller uomgængelig, men med sin energi vil den fungere fremragende som diskussionsoplæg til historieløse gymnasieklasser."

Jyllands-Posten
"Det er en nærmest fysisk oplevelse og overvindelse af se David Wnendts smerteligt realistiske "Kriger", der er en ubehagelig og uafrystelig skildring af en illusionsløs ungdom."

Information
"Krigers styrke er de fysiske udladninger, velspillede, råt filmet, akkompagneret af adrenalinpumpende nazipunkmusik. Filmens svaghed er banaliseringen, når de unge kvinders miljø spejles mod hinanden, og når deres drastiske forandringer ind og ud af voldsspiralen skal gøres til plot."

Ekstra Bladet
"...en voldsom oplevelse, men samtidig en gribende og uafrystelig fortælling, der skildrer et råt ungdomsmiljø uden løftede pædagogiske pegefingre. En mavepuster af rang. Intet mindre."

B.T.
"Den er ikke helt fri for stereotyper, når den viser nazisternes vold og hærgen, men til gengæld er den så meget stærkere, når den skildrer pigerne på egen sårbar hånd."

Cinemazone
"David Wnendts film emmer af en god energi og fastholder et langt stykke af vejen sin observerende snarere end fordømmende tilgang til emnet."

Ekko
"Krigers pendant om medløberi, hjernevask, erkendelse og fortrydelse er altså ikke specielt original. Men den er flot udført og så medrivende fortalt, at man efterlades med et brændende ønske om, nazismen snart kun er at finde i historiebøgerne."

Brugere

03/05-132 år efter den tyske premiere...!
Det er simpelthen for dårligt, at den først NU får dansk premiere to år senere.

Men filmen er rigtig god!!!

Fakta

Medvirkende
Marisa Alina Levshin
Svenja Jella Haase
Rasul Sayed Ahmad
Sandro Gerdy Zint
Markus Lukas Steltner
Uwe Trinkhaus Sven Splettstößer
Melanie Anne Laszus
Benny Elias Raudith
Andrea Winnie Böwe
Bea Rosa Enskat
Bag kameraet
Instruktion David Wnendt
Produktion René Frotscher, Alexander Martens, Eva-Marie Martens, Jörg Schneider
Manuskript David Wnendt
Fotografi Jonas Schmager
Klip Andreas Wodraschke
Scenografi Jenny Rösler
Musik Johannes Repka
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Flygtning, Ny-nazisme, Racisme, Tyskland
Premieredatoer
Biograf 02.05.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Combat Girls
Land Tyskland
Sprog Tysk
Produktionsår 2011
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Biodistributør Angel Films

Se også...