The Broken Circle Breakdown

Elise har egen tatovørbiks. Didier spiller banjo i et bluegrassband. Det er kærlighed ved første blik mellem de to, og da Elise bliver gravid, synes fremtiden lys og lykkelig for den lille familie. Efter seks år kommer det stærke bånd mellem Elise og Didier dog på en svær prøve, da deres datter, Maybelle, bliver alvorligt syg af kræft. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Felix Van Groeningen
Medvirkende Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg
Spilletid 111 min.
Biopremiere 31.10.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...når først filmen har slået sine akkorder an i tilskueren, fortsætter de med at klinge længe, smukt og smertefuldt."

Berlingske
"...er på samme tid varm, smuk, rørende og knusende. Et eminent portræt af lykke, smerte - og det sårbare felt, hvor smerte og kærlighed må forsøge at eksistere i det samme hjerte. Alt i »Broken Circle Breakdown« føles intenst, rent og ægte."

Jyllands-Posten
"Alt synes ubesværet og ægte, selv om det er en tydelig filmisk konstruktion. Man får noget nær den perfekte filmoplevelse - ambitiøs på både mediets og publikums vegne. Sikke en gave."

Weekendavisen
"Med dette melodramatiske grundmateriale skaber van Groeningen en bevægende film, som rammer tilskueren lige i hjertet."

Information
"I The Broken Circle Breakdown svinges mellem pittoresk hipsterlivsstil og totalt tudetraume, men begge dele smækker nærmest for hårdt. Lækkerheden er for lækker, og forfærdeligheden for forfærdelig til, at nogen af delene er til at tage ind. Filmen opleves snarere som en form for selvforelskelse i egen inderlighed."

Ekstra Bladet
"Begge hovedrolle-indehavere spiller med et overdådigt, troværdigt overskud, og sammen med en imponerende lydside borer historien sig langsomt, men sikkert direkte ind i hjertet. For denne signatur én af dette års helt store filmoplevelser i biografmørket."

Cinemazone
"...en konsekvent gennemført tragedie sat i et filmisk sprog, der giver de store følelser et helt nyt og komplekst spillerum."

Ekko
"Tematikken er det bedste ved filmen."

Brugere

29/11-13Smuk og tragisk bluegrass-fortælling
På forårets CPH:PIX blev publikumsprisen vundet af den belgiske "The Broken Circle Breakdown", som også vandt publikumsprisen på årets Berlin-festival. De priser illustrerer med al tydelighed, at det er en film, hvis tragiske kærlighedshistorie går lige i hjertet på én.

Omdrejningspunktet i historien er et musikerpar, som mister deres 6-årige datter til leukæmi. Fra scenerne på hospitalet klippes der både bagud og fremad, så man på den ene side får Didier og Elises rørende kærlighedshistorie, der virker enormt ægte - og på den anden side ser, hvordan deres forhold bliver ramt af datterens død.

"The Broken Circle Breakdown" er baseret på et teaterstykke, som den ene hovedrolleindehaver, Johan Heldenbergh, var medforfatter på. Han spiller Didier med en rå ømhed - en kantet bluegrass-...

Fakta

Medvirkende
Elise Vandevelde Veerle Baetens
Didier Bontinck Johan Heldenbergh
Maybelle Nell Cattrysse
William Geert Van Rampelberg
Jock Nils De Caster
Jimmy Robbie Cleiren
Jef Bert Huysentruyt
Koen Jan Bijvoet
Denise Blanka Heirman
Bag kameraet
Instruktion Felix Van Groeningen
Produktion Dirk Impens
Manuskript Johan Heldenbergh, Mieke Dobbels, Carl Joos, Felix Van Groeningen
Fotografi Ruben Impens
Klip Nico Leunen
Musik Bjorn Eriksson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Melodrama
Nøgleord Baseret på teaterstykke, Country-musik, Dødelig sygdom, Kræft, Mistet barn, Sygdom i familien, Tab af barn
Premieredatoer
Biograf 31.10.2013
Dvd 20.03.2014
Øvrige oplysninger
Land Belgien
Produktionsår 2012
Spilletid 111 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Topkapi Films, Menuet Producties
Biodistributør Filmbazar
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...