Den store skønhed (La grande bellezza)

Journalisten og levemanden Jep Gambardella har begået én berømmet roman i sin karriere - men det er længe siden. Som aldrende levemand fører han sig frem blandt Roms dekadente jetset. Inderst inde føler han sig dog underligt tom. En efterladt dagbog, skrevet af Jeps første elskerinde, vækker glemte følelser i ham og rusker op i Jeps hedonistiske livsstil. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Komedie
Instruktør Paolo Sorrentino
Medvirkende Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso
Spilletid 142 min.
Biopremiere 05.09.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...ganske vist serveres det generøse billedbombardement med en vis syrlighed over for vor tids overfladiske celebritydyrkelse men altid med stort æstetisk overskud og barok humor, så man forlader filmens imaginære rejse let mystificeret, men med et smil på læben."

Berlingske
"Den er både en hyldest til den rendyrkede hedonisme og en moralsk advarsel mod en ny æra af europæisk dekadence, hvis mage ikke er set siden Romerrigets fald."

Jyllands-Posten
"...filmen smider om sig med syndens blomster og skaber lyrisk turbulens. Det moderne Italien går ikke ram forbi. Men det gør tilskueren heller ikke. Der er intet tilbage at ønske sig."

Weekendavisen
"Man kan indvende, at æstetikken tangerer en visuel barok eller manierisme, som bevidst går efter det storladne udtryk. Det er dog få film, som lykkes så sikkert på så høj en præmis."

Information
"...bag maskeraden dirrer en smittende livsappetit. Det gør Den store skønhed til et universelt bevægende billeddigt og et magnetisk næstenmesterværk."

Ekstra Bladet
"...et fabulerende og fascinerende ærke-italiensk billeddigt, hvis ætsende sarkasme går hånd i hånd med den bjergtagende billedside. Sjældent har intetheden taget sig så godt ud."

B.T.
"...et sprudlende og overraskede helstøbt billede af livet i al sin uperfekte skønhed. Knivskarpt konstrueret, med glimt i øjet og masser af æstetisk overskud."

Cinemazone
"Med Den store skønhed cementerer Sorrentino sin position som én af de mest interessante nulevende instruktører med en beundringsværdig kunstnerisk spændvidde."

Ekko
"Der sker i det hele taget ikke meget, der ikke er fremstillet som gentagelse på gentagelse af det evige, sursøde liv. Eller bare er dårlige undskyldninger for at skyde smukke billeder af den evige, sursøde by."

Brugere

18/02-14Sorrentinos bittersøde hyldest til Rom
"Sorrentinos seneste visuelle overflødighedshorn af et billeddigt er en skiftevis vittig, indforstået, patetisk, respektløs og moraliserende fremstilling af kulturelitens liv i et dekadent nutids-Rom."

Læs hele min anmeldelse her:

http://kulturklodser.com/wordpr...-great-beauty/

Fakta

Medvirkende
Jep Gambardella Toni Servillo
Romano Carlo Verdone
Ramona Sabrina Ferilli
Lello Cava Carlo Buccirosso
Trumeau Iaia Forte
Viola Pamela Villoresi
Stefania Galatea Ranzi
Conte Colonna Franco Graziosi
Stefano Giorgio Pasotti
Alfio Bracco Massimo Popolizio
Bag kameraet
Instruktion Paolo Sorrentino
Produktion Francesca Cima, Nicola Giuliano
Manuskript Paolo Sorrentino, Umberto Contarello
Fotografi Luca Bigazzi
Klip Cristiano Travaglioli
Scenografi Stefania Cella
Musik Lele Marchitelli
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Dagbog, Hedonisme, Journalist, Nonne, Rom
Premieredatoer
Biograf 05.09.2013
Dvd 16.01.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Great Beauty
Land Frankrig, Italien
Sprog Italiensk
Produktionsår 2013
Spilletid 142 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Indigo Film
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...