Won't Back Down

Jamie er en hårdtarbejdende enlig mor, der er fast besluttet på at give sin ordblinde datter den bedst tænkelige uddannelse. Men den lokale folkeskole er håbløst ineffektiv. Jamie slår sig sammen med Nona, en utilfreds lærerinde. De vil reformere skolesystemet og give forældrene mere at skulle have sagt. Skolebestyrelsen og lærerforeningen lægger mange hindringer i vejen, men Jamie giver ikke så let op. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Daniel Barnz
Medvirkende Maggie Gyllenhaal, Viola Davis, Oscar Isaac, Holly Hunter
Spilletid 121 min.
Biopremiere 08.08.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er forenklet, men spørgsmålet er, om det kan gøres meget anderledes, hvis man vil nå ud til en bredere offentlighed. Filmens spændingsmotor skal nok vække genklang hos de fleste forældre."

Berlingske
"Derudover bliver samtlige pointer banket ind med syvtommersøm. Alligevel er det svært ikke at holde af »Won't Back Down«. Ikke mindst på grund af Maggie Gyllenhaal og Viola Davis, der har en skøn kemi og hæver de to kamphøner over klicheen."

Jyllands-Posten
"Den er let at holde af, fordi moralen er så charmerende, men svær at blive rørt og fascineret af, fordi den intet vover."

Information
"...man fornemmer, at der ligger et oprigtigt engagement og hjerte bag Won't Back Down, der trods alt også vækker en vis genklang i Danmark, hvor skolegang og uddannelse er en varm kartoffel."

Ekstra Bladet
"Trivialiteterne og banaliteterne står i kø her i den desværre umanerligt klodset sammenskruede film, der kun reddes fra en decideret dumpekarakter af glimrende skuespil på de fleste af pladserne - især Gyllenhaal er som altid en fornøjelse."

B.T.
"Hvad der kunne have været en vigtig og interessant film om kæmpe problemer i USAs folkeskoler, ender desværre i overdrevet, sukkersød ligegyldighed."

Ekko
"I Won’t Back Down hopper Maggie Gyllenhaal elegant over hver eneste forhindring og prøver at overbevise os om, at man kan, hvad man vil."

Brugere

09/08-13Har man viljen, kan alt lade sig gøre
Filmen byder på en god historie, som desværre ender ud i det overdrevne og sentimentale. Læs hele min mening om filmen her: http://torbenwoodfilm.blogspot....back-down.html

Fakta

Medvirkende
Jamie Fitzpatrick Maggie Gyllenhaal
Nona Alberts Viola Davis
Michael Perry Oscar Isaac
Evelyn Riske Holly Hunter
Breena Harper Rosie Perez
Malia Fitzpatrick Emily Alyn Lind
Cody Alberts Dante Brown
Charles Alberts Lance Reddick
Rektor Thompson Ving Rhames
Rektor Holland Bill Nunn
Bag kameraet
Instruktion Daniel Barnz
Produktion Mark Johnson
Manuskript Brin Hill, Daniel Barnz
Fotografi Roman Osin
Klip Kristina Boden
Scenografi Rusty Smith
Musik Marcelo Zarvos
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alenemor, Skole
Premieredatoer
Biograf 08.08.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Gran Via
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...