Pinocchio

Tømreren Gepetto er ensom og ønsker sig brændende en søn. Til at holde sig selskab udskærer han en marionetdukke, som han døber Pinocchio. Ved et mirakel vækkes dukken til live, og for en stund ser Gepettos største ønske ud til at være gået i opfyldelse. Pinocchios nysgerrige natur skaber dog også problemer for parret. © Scope

Produktionsår 2012
Instruktør Enzo D'Alò
Spilletid 75 min.
Biopremiere 20.02.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Resultatet stritter imidlertid i flere retninger: noget rodet og meget støjende som billedfortælling, men gra-fisk og visuelt overvældende og interessant, især for voksne animations-aficionadoer."

Berlingske
"Enzo D’Alòs animerede nyfortolkning af det klassiske eventyr om trædukken, der får en lang næse, når han lyver, er både flot og eventyrlig."

Jyllands-Posten
"Det, der i særdeleshed gør Enzo D'Alòs genfortælling af "Pinocchio" interessant og seværdig er den fine streg. Animationen er præget af lange, slanke skikkelser, og dermed adskiller filmen sig i den grad fra de nuttede og buttede figurer, som vi kender fra de fleste børnetegnefilm."

Information
"Den nye italienske, biografaktuelle tegnefilmfortolkning af italienske Enzo D'Alò har det personlige som nerve, det intime autoritetsforhold. Instruktøren investerer følelsesmæssigt gods i relationen mellem fader og søn."

Ekstra Bladet
"Animation vil måske nok forekomme lidt gammeldags set med Pixar-vante børneøjne, men den har faktisk sin egen, kulørte charme."

Cinemazone
"En film, der er lige så uartig og uregerlig som sin hovedperson – og for den ledsagende forælder en god reminder om, at uanset hvor slemt afkommet har teet sig, så er der en far, der har det værre."

Ekko
"Det kan være en stor styrke i en børnefilm at holde igen på komikken. Ikke alt behøver at være jokes og slapstick. Men med undtagelse af Ræv og Kat mangler 'Pinocchio' simpelthen humor."

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Enzo D'Alò
Produktion Goesens Eric, Nicolas Steil
Manuskript Enzo D'Alò, Umberto Marino
Klip Gianluca Cristofari
Scenografi Lorenzo Mattotti
Musik Lucio Dalla
Genrer og relationer
Undergenre Animation
Nøgleord Dukke, Eventyr
Premieredatoer
Biograf 20.02.2014
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Frankrig, Italien
Sprog Dansk
Produktionsår 2012
Spilletid 75 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Walking The Dog, 2d3D Animations, Cometa Film, Iris Productions
Biodistributør Angel Films

Se også...