Bluebird

Kort før fyraften på en iskold vinterdag bliver skolebuschaufføren Lesley distraheret af en hyttesanger i bussen. Fuglen får hende til at overse en dreng, som er faldet i søvn på bagsædet. Imens sidder drengens teenagemor, Marla, på en bar i stedet for at hente sin søn. Først næste morgen finder de drengen, der er gået i kuldechok. Hændelsen rammer Lesley langt hårdere end Marla. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Lance Edmands
Medvirkende Amy Morton, John Slattery, Louisa Krause, Emily Meade
Spilletid 90 min.
Biopremiere 27.02.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en fin lille amerikansk provinsskildring med både film-og menneskehjertet på det rette sted."

Berlingske
"Hver en rolle er velspillet og det hele er da vitterligt noget så forfærdeligt, men historien fortælles meget monotont og uden så meget som et enkelt temposkift eller humørsvingning væk fra gråt i sort hos de medvirkende."

Jyllands-Posten
"...bæres af en understrøm af frosne frustrationer over de kvælningsfornemmelser, som den økonomiske iltmangel i USA har forårsaget. Det er altså hele den amerikanske selvforståelse, der bliver gransket i denne frostbidte, intelligente film."

Information
"...Lance Edmands definerer således allerede her i sin debut sin egen form for sublimt kortfattede, roligt udfoldede, gribende socialrealisme, der er sært opløftende, fordi den behandler sine karakterer med så åbenbar kærlighed - ofte i form af tilgivelse."

Ekstra Bladet
"...besidder sin helt egen nærmest hypnotiserende traurige poesi, og er man indstillet på det, venter der en stor oplevelse."

B.T.
"Der spilles fortræffeligt, og historien er både poetisk og troværdig. Men det er også en film, der er tæt på klichéen i en melankolsk og dyster fortælling om et kriseramt udkants-USA og alle dets introverte og uforløste indbyggere."

Cinemazone
"...i hans første forsøg på at fortælle en svær historie under et tungt lag af enkelthed, er han sluppet ganske nydeligt fra det."

Ekko
"... en underspillet smuk og knugende fortælling fra udkantsamerika."

Fakta

Medvirkende
Lesley Amy Morton
Richard John Slattery
Marla Louisa Krause
Paula Emily Meade
Crystal Margo Martindale
Walter Adam Driver
Brent Brandon Wardwell
Wade Patrick Murney
Charlotte Parisa Fitz-Henley
Owen Quinn Bard
Bag kameraet
Instruktion Lance Edmands
Produktion Garrett P. Fennelly, Kyle Martin, Alexander Schepsman
Manuskript Lance Edmands
Fotografi Jody Lee Lipes
Klip Lance Edmands, Dino Jonsäter
Scenografi Inbal Weinberg
Musik Danny Bensi, Saunder Jurriaans
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alenemor, Misbrug, Sorg
Premieredatoer
Biograf 27.02.2014
Øvrige oplysninger
Land Sverige, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Killer Films, Washington Square Films, Act Zero Films, Rooks Nest Entertainment
Biodistributør Miracle Film

Se også...