Klumpfisken

Kristian, kaldet Kesse, er fisker i Hirtshals, ligesom hans far og farfar var det, og selv om det kniber med at få det hele til at løbe rundt, giver han ikke op så let. Mødet med den kvindelige havbiolog Gerd fra København vender op og ned på Kesses vante gænge. Han bliver forelsket og må tage en svær beslutning: Tør han springe ud på livets dybe vand og skabe sig en ny tilværelse sammen med Gerd? © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Komedie
Instruktør Søren Balle
Medvirkende Henrik Birch, Susanne Storm, Lars Topp Thomsen, Mikkel Vadsholt
Spilletid 100 min.
Biopremiere 06.03.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... en sødmefyldt og sympatisk film, men den lider under en trods alt temmelig lille fortælling og en overtydelig symbolik, der går igen i både filmens univers, titel og titelsang."

Berlingske
"Det er ikke så tit, vi får fortællinger fra udkantsdanmark, men med den både charmerende og vedkommende 'Klumpfisken' fører debuterende Søren Balle os ind i Nordjyllands forblæste fiskerhjerte."

Jyllands-Posten
"Søren Balle debuterer med en både fin og frisk film om den midaldrende fisker Kesse, der har svært ved at holde skruen i vandet."

Information
"Det er sjældent, at man ser film fra så ’fjerne afkroge’ af Danmark, og det er endnu sjældnere, at de er så klædeligt afdæmpede og troværdige og fulde af lune og levet liv som her."

Ekstra Bladet
"... uanset hvor stor sympati man nærer for intentionerne bag ’Klumpfisken’, kan det ikke nægtes, at historien simpelthen føles for lille og for forudsigelig til at kunne bære en hel spillefilm igennem."

Cinemazone
"... han har med dette lille, knuselskelige værk skabt noget opløftende og dejligt ukrukket, en film helt frisk som en nyfanget rødspætte."

Ekko
"Symbolikken er til at tage at føle på. Men de mennesker, det miljø og de følelser, der stilfærdigt foldes ud, er enormt vedkommende og står som et lysende spejl for alle, der har gennemlevet det seneste tiår."

Fakta

Medvirkende
Kesse Henrik Birch
Gerd Susanne Storm
Lille Lars Lars Topp Thomsen
Sorte Mikkel Vadsholt
Carsten Jakob Ulrik Lohmann
Pia Lone Rødbroe
Ole Allan Helge Nielsen
Lisbeth Hanne Laursen
Inga Jytte Kvinesdal
Kjeld Ole Sørensen
Bag kameraet
Instruktion Søren Balle
Produktion Claudia Siesbye
Manuskript Søren Balle, Lærke Sanderhoff
Fotografi Martin Munch
Klip Peter Winther
Scenografi Knirke Madelung
Musik Flemming Nordkrog
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Fisker, Jylland
Premieredatoer
Biograf 06.03.2014
Dvd 26.06.2014
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Film Maker
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...