Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage

Far og hans familie får besøg af onkel Anders' tvillingebror, Sofus, som kommer hele vejen fra Australien med en ko på slæb. Desværre er Sofus lige så sur og vrissen, som Anders er god og rar. Sofus tager sin ko med på dyrskue for at vinde malkekonkurrencen. Men da koen nægter at give mælk, må Lille Per, Mie, Ole og Søs lære Sofus, at man altså kommer længst med at være sød ved andre. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Børnefilm, Familiefilm, Komedie
Instruktør Giacomo Campeotto
Medvirkende Jesper Asholt, Kurt Ravn, Bodil Jørgensen, Sigurd Philip Dalgas
Spilletid 85 min.
Biopremiere 06.02.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Giacomo Campeotto

(INSTRUKTØR)
Gaicomo Campeotto fik sin spillefilmsdebut med familiefilmen 'Møgunger' (2003). Udover en del teater har Campeotto instrueret en del tv dramatik, heriblandt afsnit af 'Hvide løgne' (1998-2001), 'Hotellet' (2000) og julekalenderen om 'Olsenbanden første kup' (1999). Giacomo er søn Dario Campeotto og Ghita Nørby.

Anmeldere

Politiken
"Det er farligt nemt at gøre nar af en film som 'Far til fire', der har tyngde som et marengskys. Dog skal Campeotto have den ros, at han har tilført netop den smule selvironi, som gør filmen tålelig - selv for det voksne publikum."

Berlingske
"Ambitionerne er ikkeeksisterende på dyrskuet, hvor det meste af denne reboot af en kopi af en kliché foregår. "

Information
"... man fniser faktisk lidt, og man glæder sig lidt til sommer, mens man mugger sig gennem den klæge, danske sødmælksidyl."

Ekstra Bladet
"Håbløst bedaget er ikke ordet ..."

B.T.
"Der er dømt tossegod og uambitiøs familiehygge – med enkelte lyspunkter – Bodil Jørgensen er skøn og edderskæg som Fru Sejersen og Kirsten Lehfeldt ligeså i en lille rolle som dyrskuedame – ellers er alt nogenlunde, som det plejer."

Cinemazone
"Ingredienserne til Far til fire-filmenes årgamle tyndslidte opskrift er tilsat Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage – og det med et tykt lag glassur: Synet af Peter på den hvide hest får en smaskforelsket Søs til at dåne i generthed, Far smiler sig langluntet gennem dagenes strabadser, og Lille-Per smelter selv de koldeste hjerter med sin visdom og barnelig charme. "

Ekko
"Giacomo Campeotto instruerer og gør det med varme farver og ivrig underlægningsmusik, mens det fromme hyggenygge-manus udmejsler familieværdier som sammenhold og næstekærlighed i sofabordshøjde. Nøjagtig som i forgængerne."

Brugere

06/02-14Djuremishandling af meenske-abeer på djurskjue meed familjeeen idjioot
ikke om jeg gjad men skjullee absjoljut se dettje kop piis. Rignjeste arveljige amtjaøriskee pladjer skjal maan see fra amatjøriske filmsarbejejdere og skjuespjillere som heelre skju taag et reklameesjob end djette heelveede på joord. oom je fattjer deet kan passe djenne tyype luurt igjen igjen skjal preesses i haalsjen på djanske bôrn.

Fakta

Medvirkende
Far Jesper Asholt
Onkel Anders/Onkel Sofus Kurt Ravn
Fru Sejersen Bodil Jørgensen
Lille Per Sigurd Philip Dalgas
Mie Karoline Hamm
Ole Rasmus Johnbeck
Søs Emilie Werner Semmelroth
Peter Allan Hyde
Hans Peter Kristian Halken
Sven Erik Nicolai Dahl Hamilton
Søren Carl Dollerup Stenz
Konferencier Kirsten Lehfeldt
Motorsavskonferencier Mathilde Norholt
Jæger Allan Olsen
Jæger Gordon Kennedy
Bag kameraet
Instruktion Giacomo Campeotto
Produktion Henrik Møller-Sørensen, Marcella L. Dichmann
Manuskript Giacomo Campeotto, Jens Korse
Forlæg Kai Engholm, Olav Hast
Fotografi Bo Tengberg
Klip Morten Egholm
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Børnefilm, Familiefilm, Komedie
Nøgleord Baseret på tegneserie, Far til fire, Ko, Seriefilm, Tvillinger
Relaterede film Far til fires vilde ferie
Premieredatoer
Biograf 06.02.2014
Dvd 13.10.2014
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2014
Spilletid 85 min.
Link Dansk website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab ASA Film Production A/S
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...