22 Jump Street

Narkobetjentene Jenko og Schmidt må igen gå under dække for at få en narkobaron ned med nakken. Denne gang maskerer parret sig som college-studerende, og mens den nørdede Schmidt infiltrerer de musiske fag, nyder Jenko at være blandt ligesindede på football-holdet. Faktisk falder begge så godt til i deres nye roller på campus, at deres ellers fasttømrede makkerskab truer med at gå i opløsning. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Komedie, Krimi
Instruktør Phil Lord, Christopher Miller
Medvirkende Channing Tatum, Jonah Hill, Peter Stormare, Amber Stevens
Spilletid 112 min.
Biopremiere 19.06.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Når forventningerne er lave, er chancen for succes så meget desto større, og selv om man er taknemmelig for kreativiteten, kan man jo ikke beskylde filmen for at bedrive egentlig nytænkning. ' Jump Street' malker maskinen og gør det med et smittende smil."

Berlingske
"Det kunne have endt i bøsseforskrækkede oneliners af den type, amerikanske 80er-komedier faktisk excellerede i, men i 2014 er »22 Jump Street« klog nok til at putte ægte varme ind i makkernes forhold."

Jyllands-Posten
"Den reddes i land af de to hovedrolleindehaveres forrygende energi og kærlige samspil og alle de mange metakommentarer til projektet."

Information
"Filmen mister dampen i sidste tredjedel, men indtil da lever den fuldt op til den første films fjolleri med hjerte og begavelse."

Ekstra Bladet
"...det rigtig vellykkede ved ' 22 Jump Street' er, at den både fungerer på metaplanet, samtidig med at den faktisk er morsom i detaljen."

B.T.
"Til en start modstod jeg fristelsen til at grine med. Det hele er nemlig i dén grad forudsigeligt - og plat. Men selvom dialogen er dum, er den også frisk og velskrevet."

Cinemazone
"Taget i betragtning hvor få opfølgere, der egentlig er bedre, dybere, mere interessante eller nuancerede, er 22 Jump Street et godt eksempel på, at når tingene gøres større og vildere er det tilmed muligt også at det er sjovere."

Ekko
"22 Jump Street er en spoof på etteren, en tykt selvironisk og selvrefleksiv genreparodi. Og det meste af tiden er meta-legen ganske fornøjelig."

Brugere

09/01-18En rutsjebanetur af latterkramper
Jeg kan vist godt slå fast, at "22 Jump Street" ikke er stor filmkunst og nok heller ikke er den dybeste film. Den gør hvad en komedie i grunden skal kunne: Den får mig til at grine!

For hold kæft, hvor har jeg sjældent grint så meget af en film, som jeg har med denne her. Om det så var fordi, jeg var i selskab med mine brødre, som også fandt denne film ligeså latterkrampevækkende, som jeg. For hvor har jeg set mange komedier, hvor der var langt mellem grinene, men det var der ikke her. De medvirkende og instruktøren har en virkelig god timing, eftersom de lattervækkende indslag kom i en lind strøm, og det sker sgu sjældent for mig.

Filmen er med sine knap to timer overraskende lang for en film af denne type, og det er nok også derfor, at den i den sidste akt virker til at gå lidt ...

19/07-14Unge strissere i uinspireret genreparodi
Channing Tatum og Jonah Hill er tilbage som det umage makkerpar af kiksede strissere, der sidst endte med at knække en narkoring på en high school. Denne gang bliver de sendt undercover på universitetet for at finde bagmændene bag et nyt stof, og det giver dem en tiltrækkende smagsprøve på det sorgløse college-liv, hvor Tatums jock bliver football-stjerne, og Hills geek finder en intellektuel kæreste.

Som på "21 Jump Street" har Hill været med til at skrive filmen, og denne gang er konceptet en rendyrket genreparodi, hvor etteren havde mere ungdomsfilmstil og tydeligere referencer til den gamle tv-serie, det hele er baseret på. "22 Jump Street" er derimod en kombineret parodi på fortsættelser og buddy movies, der i rigtig mange jokes refererer til, at hele filmen bare er et nyt opkog ...

20/06-14Selvbevidst to’er vakler sig veloplagt gennem vittighederne
Selvfølgelig er Jonah Hill sjov. Det er Channing Tatum faktisk også. Ret meget. Det mere end beviste de med 21 Jump Street, der overraskede alt og alle positivt (også mig) – i hvert fald nok til, at der nu er kommet den obligatoriske to’er.

22 Jump Street skal så forsøge at gentage succesen – og meget gerne overgå forgængeren. Det sker dog kun alt for sjældent. Det sker heller ikke her.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18708

Fakta

Medvirkende
Jenko Channing Tatum
Schmidt Jonah Hill
Ghost Peter Stormare
Maya Dickson Amber Stevens
Zook Wyatt Russell
Mercedes Jillian Bell
Kaptajn Dickson Ice Cube
Keith og Kenny Yang The Lucas Brothers
Hardy Nick Offerman
Annie Schmidt Caroline Aaron
Spencer Craig Roberts
Hr. Walters Rob Riggle
Dennis Booker Richard Grieco
Eric Molson Dave Franco
Bag kameraet
Instruktion Phil Lord, Christopher Miller
Produktion Jonah Hill, Neal H. Moritz, Channing Tatum
Manuskript Michael Bacall, Jonah Hill, Rodney Rothman, Oren Uziel
Fotografi Barry Peterson
Klip David Rennie
Scenografi Steve Saklad
Musik Mark Mothersbaugh
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie, Krimi
Undergenre Actionkomedie, Buddyfilm
Nøgleord Baseret på tv-serie, College, Narkobaron, Narkobetjent, Sequel, Undercover
Relaterede film 21 Jump Street
Premieredatoer
Biograf 19.06.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Original Film
Biodistributør United International Pictures

Se også...