Frank

Talentløse Jon drømmer om at blive berømt sangskriver og musiker. Ved et lykketræf indlemmes han som tangentspiller i indiebandet Soronprfbs, hvis excentriske frontfigur, Frank, gemmer sig bag en stor maske døgnet rundt. Mens bandet indspiller en plade på landet, lækker Jon i smug nogle videoklip af deres bizarre opførsel, og en kult opstår. Men er Soronprfbs og ikke mindst Frank klar til at møde deres publikum? © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Komedie
Instruktør Lenny Abrahamson
Medvirkende Michael Fassbender, Domhnall Gleeson, Scoot McNairy, Maggie Gyllenhaal
Spilletid 95 min.
Biopremiere 12.06.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"'Frank' undgår at miste sin uskyld til parodien, selvom historien er aparte."

Berlingske
"Det kræver meget stor kærlighed til musikken og dens sære skrøbelige genier at synes om Lenny Abrahamsons nye film 'Frank'."

Jyllands-Posten
"...en smuk kærlighedserklæring til originaler, men også til folk, der elsker disse originaler, og som ikke blot parasiterer på andres talent, men vokser og udvikler sig i deres nærvær."

Weekendavisen
"En aparte, sært bevægende film, der kaster sit net i mange retninger. Ikke siden This is Spinal Tap og A Mighty Wind, hvor metal- og protestscenen blev skildret for sjov, er der ramt så rent i musikfilmen."

Information
"'Frank' nyder godt af et begavet manuskript, der kun sjældent vælger de billige punchlines, og af en fint afdæmpet personinstruktion. Men balancegangen mellem komedie og tragedie er ikke altid frugtbar."

Ekstra Bladet
"Filmen har sine skævt humoristiske øjeblikke og indforståede referencer til særlinge som Captain Beefheart og Daniel Johnston. Men det lykkedes den på intet plan at overbevise os om, at nogle af de medvirkende besidder noget egentlig talent eller blot et minimum af sympatiske karaktertræk..."

B.T.
"En historie fyldt med kontraster og skøre karakterer med forskellige diagnoser, hvor Maggie Gyllenhaal klart skal fremhæves som den opfarende og dominerende Clara."

Ekko
"... syder af selvironisk hipsterhumor, men ender som en rørende, tragikomisk granskning af det ægte talent."

Brugere

17/12-15Maskeret hyldest 3
"Frank" er en af de film, hvis omtale desværre nok har skadet mere, end den har gavnet. At den kun lige tjente sig selv hjem er i hvert fald bemærkelsesværdigt med al den omtale den fik som "den der hvor Michael Fassbender har et stort papmaché-hoved ". Jeg gætter på, at utrolig mange har afvist den på forhånd netop derfor.

Men egentlig passer det jo mærkeligt nok til den historie, som der fortælles. Nemlig at musik er den mest subjektive kunstform i verden, og at drømmen om kommerciel succes i sidste ende aldrig kan være et slutmål i sig selv, hvis fundamentet ikke skal sprække. Også selvom det er interne sprækker, vi som publikum aldrig får at se.

Trods den mærkværdige tone i filmen, så virker den aldrig irriterende som meget af den musik, vi hører undervejs gør. Der veksles kons...

30/07-14Tour de force med hoved på
Jon er en ung englænder, der lever af et kontorjob, men drømmer om at blive musiker. Det får han chancen for, da et band med et uudtaleligt navn pludselig mangler en keyboardspiller til deres gig på den lokale pub. Og snart er Jon ved tilfældighedernes spil på vej til en bræddehytte i Irland, hvor bandet skal indspille deres album. Det bliver en meget speciel oplevelse, bl.a. fordi den karismatiske forsanger aldrig tager sit kunstige hoved af. Men Jon jagter ufortrødent sin drøm og begynder at dokumentere sessionerne på sociale medier i håb om, at de kan blive opdaget.

"Frank" er i høj grad inspireret af den britiske komiker og musiker Chris Sievey, der fik en besynderlig karriere under navnet Frank Sidebottom, hvor han optrådte iført et kunstigt hoved. Et tidligere medlem af Sidebott...

Fakta

Medvirkende
Frank Michael Fassbender
Jon Domhnall Gleeson
Don Scoot McNairy
Clara Maggie Gyllenhaal
Baraque François Civil
Nana Carla Azar
Simone Hayley Derryberry
Alice Lauren Poole
Franks mor Tess Harper
Franks far Bruce McIntosh
Bag kameraet
Instruktion Lenny Abrahamson
Produktion David Barron, Ed Guiney, Stevie Lee, Andrew Lowe
Manuskript Jon Ronson, Peter Straughan
Fotografi James Mather
Scenografi Richard Bullock
Musik Stephen Rennicks
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Berømmelse, Koncert, Musik, Musiker, Pladeindspilning, Sangskriver
Premieredatoer
Biograf 12.06.2014
Dvd 23.10.2014
Øvrige oplysninger
Land Irland, Storbritannien
Produktionsår 2014
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Film4, Element Pictures, Runaway Fridge Productions, Indieproduction
Biodistributør Miracle Film
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...