Fifty Shades of Grey

Den litteraturstuderende Anastasia Steele tropper op hos den stenrige Christian Grey for at interviewe ham. Ana fascineres af den smukke, begavede og magtfulde mand, som hun drages uhjælpeligt imod. Bag Christians glatte ydre gemmer sig en martret sjæl med en stærk kontrolfetich, og de betingelser, han stiller for Anas samvær med ham, bliver stadig mere grænseoverskridende. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Sam Taylor-Johnson
Medvirkende Dakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle, Max Martini
Spilletid 124 min.
Biopremiere 12.02.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Man savner, at filmen lader sig rive lige så liderligt og mandebegærligt, uforfængeligt og uselektivt med, som E.L. James gjorde i sin roman: skamløst smagløst - og effektivt."

Berlingske
"Den farlige seksuelle spænding mellem de to mangler ganske enkelt totalt. Tilbage er kun en i stigende grad kedelig romantisk kurtiseren, tilsat lidt små-smæk af 'åh, gjorde det ondt'-kaliber uden skyggen af andet end en stiv og postuleret liderlighed, der får de 124 minutters spilletid til at føles længere, end den kontrakt Anastasia bliver bedt om at underskrive."

Jyllands-Posten
"Nu skal en film jo ikke nødvendigvis vise en karakters arm forsvinde op i et andet menneske for at være sexet, og i så fald kan man vist finde rigeligt af den slags på nettet, men der er noget fundamentalt galt med en film, der slår sig op på at være erotisk, men er lige så tiltrækkende som en rodbehandling uden bedøvelse."

Ekstra Bladet
"... i stedet for at være en lystbetonet sag om udlevelsen af seksuelle fantasier (eller blot overværelsen af samme), bliver '50 Shades of Grey' en sært bornert småborgerlig sag, som man skal være meget understimuleret både seksuelt og kunstnerisk for at få det mindste ud af."

Cinemazone
"Alt i alt er Fifty Shades of Grey dog rimeligvis, hvad man havde tænkt, den skulle være: Den er både for dem, der elsker den og dem, der elsker at hade den."

Ekko
"Den første filmatisering af E.L. James’ erotika-trilogi er så renskuret, at den kan ses ved højlys dag med mormor i hånden."

Brugere

06/03-15Fifty shades of fucking boredom
En introduktion er vel unødvendig, men for en god ordens skyld: "Fifty Shades of Grey" er filmatiseringen af første del af E.L. James' erotiske romantrilogi, der startede som fanfiction, men endte som et storsælgende litterært fænomen. Hovedpersonen er den litteraturstuderende Anastasia Steele, der til universitetsavisen skal lave et interview med en supersuccesfuld ung entreprenør, Christian Grey. De to bliver øjeblikkeligt tiltrukket af hinanden, og interviewet bliver dermed startskuddet til, at Christian forsøger at lokke Anastasia ind i et S/M-forhold.

Bogen er hånligt blevet kaldt 'mommy porn', og der er selvfølgelig heller ingen tvivl, om at den først og fremmest er skrevet for at være pirrende og lege med fantasier om kinky sex. Set fra det perspektiv må man sige, at filmatiser...

14/02-15Den vildeste 1. klasses film oplevelse!
Det er intet mindre end den bedste film til dato!
Man blev så fanget af den og på en eller anden måde, gik den lige i hjertet og føleserne... Glæder mig tl efterfølgerne!
Sådan E.L. James!

12/02-15Så godt skruet sammen
For første gang nogensinde er jeg blevet positivt forbløffet over en film, hvor jeg har læst bogen.
Har lige set den i dag, og kom ud med en "hold kæft hvor var den fed". Måske havde jeg skruet forventningerne ned, men alligevel.
Den er så godt skruet sammen. Jeg bøjer mig !!

Fakta

Medvirkende
Anastasia Steele Dakota Johnson
Christian Grey Jamie Dornan
Carla May Wilks Jennifer Ehle
Jason Taylor Max Martini
Dr. Grace Trevelyan Grey Marcia Gay Harden
Elliot Grey Luke Grimes
Ray Steele Callum Keith Rennie
José Victor Rasuk
Bob Dylan Neal
Kate Kavanagh Eloise Mumford
Bag kameraet
Instruktion Sam Taylor-Johnson
Produktion Dana Brunetti, Michael De Luca, E.L. James
Manuskript Kelly Marcel
Forlæg E.L. James
Fotografi Seamus McGarvey
Scenografi David Wasco
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Erotisk drama, Romance
Nøgleord Baseret på roman, Sex
Relaterede film Fifty Shades of Black, Fifty Shades - I mørket, Fifty Shades - fri, Book Club
Premieredatoer
Biograf 12.02.2015
Dvd 19.06.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 124 min.
Link Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Focus Features, Trigger Street Productions, Michael De Luca Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...