The Homesman

I Nebraska Territories anno 1854 er prærielivet så barskt, at tre nybyggerkvinder drives til vanvid. Den gudfrygtige, ugifte bonde Mary Bee Cuddy sætter sig for at hjælpe de forrykte kvinder. Hun hyrer den lurvede omstrejfer George Briggs til at hjælpe sig med at få kvinderne tilbage til Iowa, hvor en præstefrue har tilbudt dem hospice. Turen mod øst bliver lang, opslidende og fuld af farer. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Western
Instruktør Tommy Lee Jones
Medvirkende Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Grace Gummer, Miranda Otto
Spilletid 122 min.
Biopremiere 04.12.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tommy Lee Jones

(INSTRUKTØR)
Tommy Lee Jones debuterede på Broadway i 1969 uden nogensinde at have modtaget undervisning i skuespil. Sideløbende med sin tidlige karriere på teatret optrådte han i forskellige daytime soaps. Senere er det jo gået udmærket for den seje fyr fra Texas - for eksempel fik han i 1994 en Oscar for 'Flygtningen', hvor han besvarede Harrison Fords bede...

Anmeldere

Politiken
" En strengere instruktør havde nok bedt Tommy Lee Jones skrue lidt ned for den ramsaltede gammelmandscharme, men det meste af tiden fungerer ' The Homesman' faktisk som en blanding af ' True Grit'-hygge og barsk historietime."

Berlingske
"...giver et sjældent set, og fint formidlet, indblik i, hvordan det må have været at være kvindelig nybygger ved den yderste grænse. Det er ikke en skæbne, man ønsker for sin værste fjende."

Jyllands-Posten
"Alligevel er det en fascinerende film: Jeg elsker Tommy Lee Jones' hæst drævende Texas-amerikanske. Hans hærgede fysiognomi er runken som en overgemt kartoffel, og hans djævleblændte, koldt kalkulerede afbrænding af et hotel, hvor han og kvinderne brutalt afvises, er filmens formidable apokalyptiske højdepunkt."

Information
"Alligevel er det nok Hilary Swanks stolte og stædige prærie-kvinde, man vil huske. Synd, at filmen svigter hende, inden hun når i mål."

Ekstra Bladet
"Og selv om den står på både barnemord, brand i saloonen, sex i bålets skær og frygtindgydende indianere, så er ' The Homesman' først og fremmest en overbevisende skildring af den eksistentielle ensomhed og udsathed i det virkelig vilde Vesten. Et must for alle os, der aldrig er holdt op med at elske western-genren."

B.T.
"...er ikke din typiske western med skuddueller og farverige indianere. Således findes spændingen mest af alt inde i filmens fascinerende persongalleri. Og den intense kemi imellem Swank og Jones er intet mindre end fantastisk."

Cinemazone
"... efter små to timer i selskab med Tommy Lee Jones og en masse velspillende stjerner, skuespillere og sjove typer er jeg stadig ikke sikker på, hvad 'The Homesman' vil med det hele."

Ekko
"... en dybsindig, moderne western med noget så utraditionelt som en kvindelig hovedrolle i sadlen og danske skuespillere på rollelisten."

Brugere

20/12-14Rodet, men fascinerende barsk northwestern
For anden gang står Tommy Lee Jones også bag kameraet på en film, der som hans instruktørdebut, den fremragende "The Three Burials of Melquiades Estrada", er en anderledes western. Eller rettere northwestern, for "The Homesman" foregår ikke i det klassiske Vilde Vesten, men længere nordpå i Nebraska-territoriet, hvor nybyggerne møder et fladt, goldt og forblæst land.

De barske forhold slider folk op, og filmens handling udløses af, at tre kvinder fra et lille nybyggersamfund er blevet drevet ud i sindssyge. Alle er enige, om at man ikke kan tage sig af dem ude på kanten af vildmarken, og derfor bliver det besluttet at sende dem tilbage østpå. En lodtrækning afgør, at ansvaret for at transportere de tre tilbage tilfalder en enlig kvinde, som ellers har opbygget en velfungerende gård på...

Fakta

Medvirkende
George Briggs Tommy Lee Jones
Mary Bee Cuddy Hilary Swank
Arabella Sours Grace Gummer
Theoline Belknapp Miranda Otto
Gro Svendsen Sonja Richter
Thor Svendsen David Dencik
Reverend Dowd John Lithgow
The Freighter Tim Blake Nelson
Aloysius Duffy James Spader
Altha Carter Meryl Streep
Vester Belknap William Fichtner
Bob Giffin Evan Jones
Tabitha Hutchinson Hailee Steinfeld
Bag kameraet
Instruktion Tommy Lee Jones
Produktion Luc Besson, Peter Brant, Brian Kennedy
Manuskript Kieran Fitzgerald, Tommy Lee Jones, Wesley A. Oliver, Glendon Swarthout, Miles Hood Swarthout
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip Roberto Silvi
Scenografi Merideth Boswell
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Drama, Western
Nøgleord Psykisk syg
Premieredatoer
Biograf 04.12.2014
Dvd 09.04.2015
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Ithaca, EuropaCorp, Javelina Film Company, The
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...