Something Must Break (Nånting måste gå sönder)

Den androgyne, 20-årige Sebastian drømmer om den store kærlighed. En nat møder han den jævnaldrende Andreas i en park i Stockholm. Sebastian tager springet og bejler til Andreas, som har det lidt svært med tanken om at være kæreste med en mand. Samtidig mærker Sebastian, at Ellie - den selvsikre kvinde, der bor i hans krop - vokser sig stadig stærkere. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Ester Martin Bergsmark
Medvirkende Saga Becker, Iggy Malmborg, Shima Niavarani, Mattias Åhlén
Spilletid 81 min.
Biopremiere 18.09.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er først og fremmest de to skuespilleres modige præstationer, vejledt af en instruktør med umiskendeligt selvoplevet indsigt i denne kærligheds omkostninger, der løfter ' Something must break' højt op over filmens egne ubehjælpsomheder og gør den til et nok ungdommeligt, men også erfarent drama om det møde mellem smerte og fryd..."

Berlingske
"Det hele føles fuldkommen ægte og meget vedkommende, ligesom der er intens kemi mellem Saga Becker og Iggy Malmborg..."

Jyllands-Posten
"Ud over den fuldstændigt sømløse form, som den spinkle, men kraftfulde historie får, så er der noget dejligt befriende over, at karaktererne ingen fortid har."

Information
"...en ufatteligt smuk film, som med sine langsomme, omhyggelige scener, et atmosfærisk soundtrack, poetisk dialog og voice-over, skal ses i stort format."

Ekstra Bladet
"...er præget af en nærmest dokumentarisk tristesse samtidig med, at den i glimt er hyperæstetisk, og det er meget svært ikke at komme til at tænke på landsmanden Lukas Moodyson undervejs, både hvad angår tone og form. Det lever man dog gerne med, for Bergsmark har tydeligvis noget væsentligt på sinde."

B.T.
"Alle spiller stærkt og ærligt, og der er god kemi mellem debutanten Saga Becker (Sebastian) og Iggy Malmborg (Andreas)."

Cinemazone
"... en ærlig film om kærlighed og at turde være sig selv, selvom omverdenen ikke altid er lige så tolerant, som den gerne vil gøre sig til."

Ekko
"Der findes film og kunstværker, hvor summen er større end deres bestanddele, og sådan er svenske Ester Martin Bergsmarks nye film, 'Something Must Break'."

Fakta

Medvirkende
Sebastian / Ellie Saga Becker
Andreas Iggy Malmborg
Lea Shima Niavarani
Mattias Mattias Åhlén
Mattias' bror Daniel Nyström
Mand på bar Emil Almén
Mand på legeplads Axel Petersén
Tatoveret mand Carl-Michael Edenborg
Mattias' brors kæreste Nour El-Refai
Kollega i frokoststue Viktor Friberg
Bag kameraet
Instruktion Ester Martin Bergsmark
Produktion Anna-Maria Kantarius
Manuskript Ester Martin Bergsmark, Eli Levén
Fotografi Lisabi Fridell, Minka Jakerson
Klip Marlene Billie Andreasen, Ester Martin Bergsmark, Andreas Nilsson, Hanna Storby
Scenografi Alexi Carpentieri, Elin Magnusson
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 18.09.2014
Dvd 15.01.2015
Øvrige oplysninger
Land Sverige
Sprog Svensk
Produktionsår 2014
Spilletid 81 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Garagefilm International, Garage Film AB
Biodistributør Reel Pictures
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...