Alphabet

Moderne skolegang er baseret på indlæring indenfor nøje fastsatte rammer. Enhver kreativ tænkning holdes nede, og konkurrencementaliteten er med til at ensrette børnene. Dét er tesen bag denne dokumentar, hvor elever, eksperter, lærere og ufaglærte fra mange lande diskuterer, om uddannelsessystemet har spillet fallit ved at hæmme børn og unges frie udfoldelsesmuligheder. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Dokumentar
Instruktør Erwin Wagenhofer
Medvirkende Ken Robinson, Yang Dongping, Gerald Hüther, Yakamoz Karakurt
Spilletid 113 min.
Biopremiere 18.09.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...hårdt sammenklippet empirisk research og debatskabende argumentation, som pædagogstuderende og undervisningsministre kan have gavn af."

Berlingske
"Det er vidende, spændende og en vigtig diskussion at tage. Desto mere ærgerligt er det, at filmens lange række af talende hoveder i nogen grad modsiger dens sympatiske budskab om at sætte kreativitet og nytænkning i højsædet."

Jyllands-Posten
"Problemet med filmen er dog, at ingen kritikere kommer til orde. Hermed står vi tilbage med udsagnet om et uddannelsessystem, der er ved at udslette det kritisk tænkende menneske."

Information
"Det er velkomponeret dokumentarisme fuld af talende hoveder, der advokerer for friheden til at gøre, hvad man har lyst til. Når man er barn, men så sandelig også når man er voksen. Fordi det skaber frit tænkende individer med en enorm indlæringsevne."

Cinemazone
"Først og fremmest er den for firkantet og fordrejende i forhold til dens fremstilling af traditionel skolegang. Derudover mangler den en åben præmis og et klart fokus."

Ekko
"Filmens konklusion er fastlagt fra starten, men argumenterne fremstår vage, personerne skødesløst valgt, og dramaturgien rodet."

Fakta

Medvirkende
Sig selv Ken Robinson
Sig selv Yang Dongping
Sig selv Gerald Hüther
Sig selv Yakamoz Karakurt
Sig selv Thomas Sattelberger
Sig selv Andreas Schleicher
Sig selv André Stern
Sig selv Arno Stern
Sig selv Pablo Pineda Ferrer
Bag kameraet
Instruktion Erwin Wagenhofer
Produktion Mathias Forberg, Peter Rommel, Viktoria Salcher
Manuskript Sabine Kriechbaum, Erwin Wagenhofer
Fotografi Erwin Wagenhofer
Klip Erwin Wagenhofer, Michael Hudecek, Monika Schindler
Musik André Stern
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Børn, Skole
Premieredatoer
Biograf 18.09.2014
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, Østrig
Sprog Tysk
Produktionsår 2013
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Prisma Film, Rommel Film
Biodistributør Miracle Film

Se også...