If I Stay

Den cellospillende gymnasieelev Mia afventer optagelse på en anerkendt musikskole, men alt ændres brat, da en biltur med familien ender i en frygtelig ulykke. Mia køres på hospitalet, og mens hendes krop ligger i koma, svæver hendes ånd frit omkring. Under denne ud af kroppen-oplevelse begynder Mia at overveje sin fremtid og gøre status over de hændelser, der gik forud. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør R.J. Cutler
Medvirkende Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley, Joshua Leonard
Spilletid 106 min.
Biopremiere 25.09.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Tre-fire gange 'lyset for enden af tunnelen' når at blive kliché, og det samme gør up-and-coming Chloë Grace Moretz' lillepigeansigt med den fine amorbue."

Berlingske
"Desværre er nuancerne så fraværende, at man aldrig rigtigt tror på hverken kærligheden eller kernefamilien - kun enkelte scener, som en søndagsmiddag med vennerne, føles ægte."

Jyllands-Posten
"...opstiller et så forskruet og omklamrende glansbillede af familieidyl, at der ikke er plads til at blive rørt. Og når instruktøren samtidig insisterer så intenst på, at det netop er det, man skal, så knækker filmen, og det rørende udebliver."

Information
"...udmunder ... i en klassisk romantisk drøm om prinsens kys (nå ja, og optagelse på et prestigefyldt musikkonservatorium). Det er teenageeksistentialisme light."

Ekstra Bladet
"Filmens to tildelte stjerner går udelukkende til Chloé Grace Moretz for hendes udmattende kamp i dette grådlabile manuskript."

B.T.
"Opskriften er ladet med klichéagtige faldgruber. Men instruktør R. J. Cutler finter flot udenom. Og ' If I Stay' er både rørende og velfortalt."

Cinemazone
"Mængden af klichéer og dårligt skuespil gjorde det ganske enkelt vanskeligt at sluge det i forvejen meget sentimentale drama."

Ekko
"... presser hårdt på tårekanalerne, men der er noget forlorent over filmen."

Brugere

18/11-14Banal følelsesporno til fin musik
Romantisk-tragisk ungdomsfilm om 18-årige Mia, en talentfuld cellist, der venter på besked, om hun er kommet ind på den fine Juilliard-skole, da hun kører galt sammen med sin familie. Mens hun ligger i koma, får hun en ud-af-kroppen-oplevelse, hvor hun bliver konfronteret med, om hun vil vende tilbage til et liv, som efter den voldsomme ulykke vil være stærkt forandret.

"If I Stay" er baseret på en fem år gammel roman af samme navn, og historiens hovedtema er vel ikke overraskende, hvad der er værd at kæmpe og leve for. I flashback ser man Mias liv før ulykken, med omdrejningspunkter i hendes lykkelige familieliv og det mere omtumlede forhold til kæresten, der forfølger sine musikalske drømme som forsanger i et rockband på tærsklen af gennembrud. Filmens konflikt skal altså ligge i, o...

Fakta

Medvirkende
Mia Hall Chloë Grace Moretz
Kat Mireille Enos
Adam Jamie Blackley
Denny Joshua Leonard
Kim Liana Liberato
Gramps Stacy Keach
Gran Gabrielle Rose
Teddy Jakob Davies
Liz Ali Milner
Sygeplejerske Ramirez Aisha Hinds
Bag kameraet
Instruktion R.J. Cutler
Produktion Denise Di Novi, Alison Greenspan
Manuskript Shauna Cross, Gayle Forman
Fotografi John de Borman
Klip Keith Henderson
Scenografi Brent Thomas
Musik Heitor Pereira
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Ungdomsfilm
Nøgleord Bilulykke, Koma
Premieredatoer
Biograf 25.09.2014
Dvd 29.01.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 106 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab New Line Cinema, DiNovi Pictures
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...