Svinene (Les Salauds)

Marco Silvestri er kaptajn på en supertanker, men kaldes hjem til Paris af sin søster, Sandra, som er desperat. Hendes mand har begået selvmord, og både datteren og familieforetagendet skrider mod afgrunden. Sandra giver forretningsmogulen Edouard Laporte skylden for familiens ulykke, og Marco flytter ind i det hus, hvor Laportes elskerinde bor med sin søn. Men Sandra har ikke fortalt hele sandheden. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Claire Denis
Medvirkende Vincent Lindon, Chiara Mastroianni, Julie Bataille, Michel Subor
Spilletid 100 min.
Biopremiere 25.09.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...bliver hængende mellem thrilleren og det tågede. For dunkel til suspense og for meget thriller til at kunne leve af atmosfæren alene."

Berlingske
"Claire Denis' temaer er særdeles væsentlige, og selv om den typiske billetkøber til en thriller i biografen nok vil føle, at der stilles flere spørgsmål, end der besvares, så gør den aparte og desorienterende stil turen ned i det onde i vores DNA endnu mere ond."

Information
"Desværre taber Svinene grebet om tilskueren - eller i hvert fald denne anmelder - et sted i anden akt, fordi karaktererne er for statiske. De udvikler sig simpelthen for lidt i deres kriser, og deres tavshed bliver pletvis til søvndyssende manér."

Ekstra Bladet
"Den knugende skæbnefortælling er fermt fotograferet af Claire Denis' faste makker Agnés Godard, og den engelske gruppe Tindersticks dystre lydspor bidrager til den dominerende nervepirrende og mystiske stemning."

B.T.
"Det er bitter kost, fuld af amoralske mennesker, men serveret i en fængslende stærk atmosfære og understøttet af Tindersticks længselsfulde lydspor."

Cinemazone
"Svinene er en film fra en mester indenfor sin genre, om man kan lide hendes stil eller ej. Claire Denis har aldrig leflet for nogen, og det gør hun heller ikke denne gang."

Ekko
"Fransk films eksperimenterende førstedame, Claire Denis, har kastet sig ud i en thriller. Hos hende bliver et stramt plot til æggende, sansemættet og befriende mystificerende filmkunst."

Fakta

Medvirkende
Marco Silvestri Vincent Lindon
Raphaëlle Chiara Mastroianni
Sandra Julie Bataille
Edouard Laporte Michel Subor
Justine Lola Créton
Dr. Béthanie Alex Descas
Xavier Grégoire Colin
Elysée Florence Loiret Caille
Guy Christophe Miossec
Bankansat Hélène Fillières
Bag kameraet
Instruktion Claire Denis
Produktion Brahim Chioua, Laurence Clerc, Olivier Théry-Lapiney
Manuskript Jean-Pol Fargeau, Claire Denis
Fotografi Agnès Godard
Klip Annette Dutertre
Scenografi Michel Barthelemy
Musik Stuart Staples
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Paris
Premieredatoer
Biograf 25.09.2014
Dvd 06.11.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Bastards
Land Frankrig, Tyskland
Sprog Fransk
Produktionsår 2013
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Wild Bunch, Alcatraz Film
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...