Teorien om alting (The Theory of Everything)

Cambridge 1961. Stephen Hawking studerer kosmologi og er kun lige fyldt 21, da han fremsætter en banebrydende teori om universets opståen og forelsker sig i humanioraeleven Jane Wilde. Samtidig rammes Stephen af sygdommen ALS, som gradvist berøver ham al muskelkontrol og fastlåser hans brillante sind i et ubevægeligt legeme. Jane står trofast ved hans side de næste mange år, men kan kærligheden overleve de svære odds? © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør James Marsh
Medvirkende Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, David Thewlis
Spilletid 123 min.
Biopremiere 26.02.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en usentimental hyldest til håbets mangel på realitetssans og kærlighedens stædighed. Kærligheden mellem to mennesker. Eller tre. Kærligheden til børnene. Og ikke mindst kærligheden til viden."

Berlingske
"...står og falder med Eddie Redmayne, der er absolut fremragende som Stephen Hawking - en rolle der da også har indbragt ham både en Oscar og en Golden Globe."

Jyllands-Posten
"...står på lærredet som en nænsom og afdæmpet, empatisk og betagende historie, der tilmed er så pålidelig, at Stephen Hawking har erklæret sig tilfreds."

Weekendavisen
"... Marsh skaber livsbekræftende filmkunst uden at give køb på kompleksiteten."

Ekstra Bladet
"Dette er filmhåndværk udført efter alle kunstens regler, men også fuldstændig blottet for kunstnerisk temperament."

B.T.
"Den unge engelske skuespiller Eddie Redmayne vandt fuldt fortjent en Oscar for sit fantastiske portræt af videnskabsmanden Stephen Hawkin. Og filmen 'Teorien om alting' er både smuk og rørende."

Cinemazone
"Filmen laver sine nødvendige nedslag i fortællingen, men overrasker aldrig og kommer aldrig med en selvstændig udlægning af personen."

Ekko
"... nøgtern, redelig, anstændig og langstrakt lagt an på den nysselige britiske facon, hvor to timers spilletid føles som længe. Heldigvis gør skuespillerne i den grad oplevelsen mindre fad."

Brugere

07/04-15Skuespillet er hovedattraktionen i en film om kærlighed frem for videnskab
Stephen Hawking er verdensberømt som én af verdens førende teoretiske fysikere, men det er ikke hans videnskabelige arbejde, som er hovedemnet i denne biopic. Det er derimod forholdet til hans ekskone, Jane Wilde Hawking, og det er da også hendes erindringer, filmen er baseret på.

"The Theory of Everything" følger de to hovedpersoners forelskelse i universitetstiden, før Stephen Hawking for alvor blev ramt af den sjældne form for sklerose, som sendte ham i kørestol, da han var midt i 20'erne. Og derfra bliver det historien om to menneskers stædige kamp for at få tingene til at fungere med en potentielt dødbringende sygdom hængende over hovedet som konstant. Hvilket i sidste ende fører til, at kærligheden bliver slidt op af et hårdt og krævende hverdagsliv.

På den måde er "The Theor...

06/01-15Anmeldelse af 'The Theory of Everything'
Fik set 'The Theory of Everything' godt tre måneder før dansk premiere, i München, Tyskland.
Filmen handler mest af alt om hans privatliv og kampen mod sygdommen såvel som kærligheden.
Eddie Redmayne og Felicity Jones, med de mest fremtrædende roller, spiller sublimt og fungerer godt sammen på det store lærred.
Man skal ikke gøre sig de store forhåbninger om teorier i kilometervis, her ligger fokus ikke. Hvad nogen måske ville finde mest interessant. Jeg lander på 4 stjerner med pilen pegende nedad (hvis altså det kan lade sig gøre). Ganske udmærket film, men heller ikke mere end det.

Fakta

Medvirkende
Stephen Hawking Eddie Redmayne
Jane Hawking Felicity Jones
Jonathan Hellyer Jones Charlie Cox
Dennis Sciama David Thewlis
Elaine Mason Maxine Peake
Brian Harry Lloyd
Beryl Wilde Emily Watson
George Wilde Guy Oliver-Watts
Frank Hawking Simon McBurney
Isobel Hawking Abigail Cruttenden
Roger Penrose Christian McKay
Bag kameraet
Instruktion James Marsh
Produktion Tim Bevan, Lisa Bruce, Eric Fellner, Anthony McCarten
Manuskript Anthony McCarten
Fotografi Benoît Delhomme
Klip Jinx Godfrey
Scenografi John Paul Kelly
Musik Jóhann Jóhannsson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Periodefilm, Romance
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Sygdom, Universitet, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 26.02.2015
Dvd 17.07.2015
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 123 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Working Title Films
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...