The Tribe (Plemya)

Den døvstumme Sergey begynder på en kostskole for døve unge, hvor al kommunikation foregår på tegnsprog. Skolens ældste årgange har tætte bånd til prostitutions- og narkomiljøet, og Sergey lokkes til at hjælpe dem med nogle røverier. Da han møder og forelsker sig i Anna, som er kæreste med en af gruppens ledere, havner Sergey i en farlig situation. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Krimi
Instruktør Miroslav Slaboshpitsky
Medvirkende Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy, Alexander Dsiadevich
Spilletid 130 min.
Biopremiere 30.10.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"De unge amatører spiller hudløst og både volds-og sexscenerne er på alle måder indtrængende. En gennemført trøstesløs film, som aftvinger respekt med sin råtone og konsekvens, men også efterlader en lille nagende tvivl. Er det døvstumme gimmick snarere end fortællemæssig nødvendighed i denne elendighedspantomime?"

Berlingske
"Eksperimentet er dog mere pudsigt end vedkommende. Respekt for det radikale i eksperimentet, men alt i alt ender »The Tribe« mere ovre i afdelingen for gold grundforskning end afdelingen for eksperimenter, der fører noget nyt med sig ud over dets egen eksistens."

Jyllands-Posten
"...placerer sig filmhistorisk i den østeuropæiske tradition for kontant realisme af mest fortvivlende karakter. Det er ikke til at tro, at dette er Slaboshpytskiys debutfilm. Jeg tør næsten ikke forestille mig, hvad der kan komme efter dette grusomme mesterværk."

Weekendavisen
"Formalismen giver 'The Tribe' et antropologisk præg, men bortset fra kortlægningen af hierarkier er der ingen særlig indsigt at hente. Der er til gengæld ubønhørlighed og en uafviselig følelsesstyrke."

Information
"...er et i perioder et ekstatisk vellykket eksperiment, hvor man vitterlig føler, at - bum! - her er en ny mulighed for den moderne lydfilm."

Ekstra Bladet
"Der sker indimellem, at man støder på en film, der er så overrumplende og uforsonlig, at det er meget svært ikke at beundre den for dens originalitet og konsekvens. Men det er jo ikke det samme som, at man elsker den."

Cinemazone
"The Tribe er ganske enkelt et mesterværk af den sjældne slags. Filmen udfordrer alle tilskuerens sanser og martrer dennes sind. Ingen efterlades uberørt efter mødet med dette eksistentielle mareridt."

Ekko
"Et modigt og mesterligt realiseret eksperiment, der ikke nøjes med at omskrive filmmediets cirkulærer – den makulerer dem!"

Brugere

06/02-17Døvstum - og hvad så?
*Endnu en ældre anmeldelse, der aldrig kom på scope*

”Jaja... men hvad så!?” får man lyst til at spørge den ukrainske film, ’The Tribe’.

For ”jaja,” filmens præmis er fængslende. Alene for den er ’The Tribe’ en film, man skal se, ikke mindst for at kunne snakke med om de film og de instruktører, der med en næsten antropologisk nysgerrighed forsøger filmmediet kortlagt og ekstrakteret for sit fulde potentiale.

Hør selv her:

En spillefilm med mennesker, men uden ord. Ikke et eneste. Kun tegnsprog fra alle parter. Et par grynt og støn hist og her, bevares, men ellers en totalt ordløs udlægning af coming-of-age-tematik, monotone institutionsgange og afstumpet vold, ført med et ofte medbevægeligt kamera, der følger vores personer med samme svævende lethed som kendt fra Gus Van San...

Fakta

Se også...