Girlhood (Bande de filles)

Fremtiden ser ikke lys ud for teenagepigen Marieme, der bor i Paris' betonforstæder med sin mor og søskende. Marieme drømmer sig langt væk fra skolens og kvarterets dødvande, og da hun møder tre selvsikre, frisindede piger, slutter hun sig til deres bande. Hun skifter navn, ændrer tøjstil og dropper ud af skolen i håbet om, at dette nye fællesskab vil give hende det selvstændige liv, hun drømmer om. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Céline Sciamma
Medvirkende Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Marietou Toure
Spilletid 112 min.
Biopremiere 04.12.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Godt miljø, men amatørspil med bratte brud mellem kiksede og vellykkede scener gør den lumsk velkendte historie mere ujævn, end Cannes-modtagelsen i år lod forvente."

Berlingske
"...har ikke noget med den amerikanske film »Boyhood« at gøre, men det er alligevel en livsbekræftende og overskudsagtig film om et trøstesløst sted."

Jyllands-Posten
"Sine steder bliver Sciamma lige vel skematisk og bastant i sin tilgang til pigerne. Men det ændrer ikke på, at "Girlhood" står som en filmisk meget vellykket og betagende skildring af det satans pigeliv."

Information
"Marieme stråler som en diamant i betonen. Men det er også Girlhoods force, at den fortæller, hvor store omkostninger det kan have for en ung kvinde at gøre lige netop dét. Og dermed viser Céline Sciamma sig også som en fremragende og respektfuld udforsker af teenagerens krigzone mellem barn og voksen."

Ekstra Bladet
"Der sker som sådan ikke så meget på de ydre linjer i ' Girlhood', men indadtil har instruktøren Céline Sciamma en eksemplarisk empati og solidaritet med sine unge skuespillere og formår fordomsfrit at vise os deres verden, som de selv ser den."

B.T.
"En fin fransk film om pigebande-livet i beton-ghettoen, men emnet er »behandlet« før, og især de danske af slagsen, »Se min kjole« og »Råzone«, kan klart også anbefales."

Ekko
"... et smukt og nuanceret portræt af en fransk pigebande, som hverken fordømmer eller glorificerer."

Fakta

Medvirkende
Marieme / Vic Karidja Touré
Lady Assa Sylla
Adiatou Lindsay Karamoh
Fily Marietou Toure
Ismaël Idrissa Diabaté
Djibril Cyril Mendy
Abou Djibril Gueye
Cédric Damien Chapelle
Bag kameraet
Instruktion Céline Sciamma
Produktion Bénédicte Couvreur
Manuskript Céline Sciamma
Fotografi Crystel Fournier
Klip Julien Lacheray
Scenografi Thomas Grézaud
Musik Para One
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Forstadsliv, Paris, Teenager, Ungdomsbande, Ungdomskriminalitet
Premieredatoer
Biograf 04.12.2014
Dvd 16.04.2015
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2014
Spilletid 112 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Arte France Cinéma, Hold Up Films, Lilies Films
Biodistributør Reel Pictures
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...