The Model

Den danske pige Emma tager til Paris for at gøre karriere som model. Hendes drøm tager fart, da hun falder pladask for den noget ældre modefotograf Shane. Forholdet til Shane sikrer Emma fodfæste i modebranchen, men åbner også nogle farlige døre - blandt andet i Emmas egen personlighed. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Mads Matthiesen
Medvirkende Maria Palm, Ed Skrein, Charlotte Tomaszewska, Thierry Hancisse
Spilletid 108 min.
Biopremiere 11.02.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... en kompetent og ikke overvældende interessant historie om en ung pige fra landet i den store, stygge storby."

Berlingske
"I stedet for at gå fuldt og helt ind i en film om modebranchen eller for eksempel lave en psykologisk gyser, lander det hele i en retningsløs blanding af socialrealistisk famlen med en knivspids uhygge."

Jyllands-Posten
"Modellen Maria Palm spiller Emma med stor overbevisning, men det er ikke nok til at gøre 'The Model' lige så fascinerende som sit emne."

Weekendavisen
"Skuespillet og ambitionerne er der. Men 'The Model' er en film om en ung, sårbar piges nedsmeltning, som jeg kunne se uden på noget tidspunkt rigtigt at mærke noget; jeg var ligeglad, når hovedpersonerne græd."

Ekstra Bladet
"Miljøskildringerne emmer af autenticitet, men desværre bliver handlingen (skrevet i samarbejde med kapaciteter som Martin Zandvliet og Anders August) noget konstrueret i filmens sidste tredjedel, hvilket unægteligt underminerer troværdigheden en del."

B.T.
"Det er solidt håndværk - men måske havde lidt kvindelig input kunnet tilføre 'The Model' det ekstra lag som jeg synes den mangler."

Cinemazone
"Teknisk kan man intet udsætte på 'The Model', men med utroværdigt drama vægtet over en ægte interesse for personer og miljø, så rækker det desværre ikke særlig langt."

Ekko
"Med håndholdt kamera og depressionsramt underlægningsmusik slår Mads Matthiesen en tyk streg under, at han ikke tror på modeverdenens glamour. Han vil blotte de barske realiteter – modellivet uden makeup. Desværre har vi hørt det hele før, og det meste kan opfriskes med et par afsnit af reality-programmet Top Model."

Brugere

25/02-16Model på ret ligegyldige afveje
Mads Matthiesen debuterede for fire år siden med den fine, men noget oversete "10 timer til Paradis", som handlede om en bodybuilder, der tog til Thailand for at finde kærligheden. I sin anden film følger Matthiesen igen en dansker, der rejser ud - nemlig 16-årige Emma, der tager til Paris i håb om at gøre karriere som model.

Emma får en skidt start hos det franske bureau, men modeverdenen begynder at åbne sig for hende, da hun scorer en feteret fotograf. Der er bare lige den detalje, at hun også har en kæreste hjemme i Danmark, og samtidig er den verden, fotografen lukker hende ind i, noget helt andet, end hun har prøvet før. Og i takt med at hun oplever den farligere voksenverden, begynder Emma også selv at komme mere og mere ud af kontrol.

"The Model" udspiller sig som en blandi...

Fakta

Medvirkende
Emma Maria Palm
Shane Ed Skrein
Zofia Charlotte Tomaszewska
Bernard Thierry Hancisse
Marcel Virgile Bramly
Frederik Marco Ilsø
Mika Claire Tran
Bag kameraet
Instruktion Mads Matthiesen
Produktion Jonas Bagger
Manuskript Anders Frithiof August, Mads Matthiesen, Martin Zandvliet
Fotografi Petrus Sjövik
Klip Pernille Bech Christensen
Scenografi Emma Pucci
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Fotograf, Fotomodel, Mode, Paris, Voldtægt
Premieredatoer
Biograf 11.02.2016
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2015
Spilletid 108 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Zentropa Entertainments
Biodistributør Nordisk Film

Se også...