Fortællingen om prinsesse Kaguya (Kaguyahime no monogatari)

Den gamle bonde Okina finder, til sin glæde og overraskelse, en miniaturepige inde i en magisk bambusstamme. Okina og hans kone, Ouna, bliver enige om at opdrage det lillebitte væsen, som var hun en prinsesse. Deres kærlighed gør, at pigen, Kaguya, med rask fart modnes til en smuk, ung kvinde. Men at leve som en rigtig prinsesse, omgivet af hoffolk og bejlere, gør ikke just Kaguya lykkeligere. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Isao Takahata
Medvirkende Aki Asakura, Yukiji Asaoka, Takeo Chii
Spilletid 137 min.
Biopremiere 30.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Fornemme mænd bejler langtrukkent og forgæves, og eventyr og hverdagsliv må adskilles. Desværre i en fælt klichéagtig ' buddhistisk himmelfart', så en uforglemmelig optakt til 6 hjerter og en slutning til 2 - det giver lige 4."

Berlingske
"Et smukt budskab i en skøn film - der desværre kammer over i et utroligt bombastisk moralsk-religiøst optrin i filmens sidste kvarter."

Jyllands-Posten
"Den kan med sine 137 minutter virke uindtagelig, men med blot en lille smule tålmodighed lader filmen sig nemt erobre."

Cinemazone
"... i en industri med lidt for mange ensartede produktioner er 'Fortællingen om prinsesse Kaguya' en forfriskende anderledes animationsfilm, der sprutter af liv."

Ekko
"... en lang sag, som kræver fuld opmærksomhed og absolut stilhed. Kan man give den det, får man 137 minutters poetisk og ret grum tegnefilm, hvor fine billeder blandes med musikalitet og typisk skinger japansk dialog. En ganske unik blanding."

Brugere

02/03-16Smukt i sin enkelthed.
Takahata har sin helt egen streg og teknik, som giver plads til at man selv bruger sin fantasi. Egentlig ligner den meget den som ofte bruges til illustrationer i bøger.


Fakta

Medvirkende
Prinsesse Kaguya (stemme) Aki Asakura
Kitanokata (stemme) Yukiji Asaoka
Okina (stemme) Takeo Chii
Bag kameraet
Instruktion Isao Takahata
Produktion Yoshiaki Nishimura, Seiichiro Ujiie, Geoffrey Wexler
Manuskript Isao Takahata, Riko Sakaguchi
Musik Joe Hisaishi
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Animation, Periodefilm
Nøgleord Japan, Tegnefilm
Premieredatoer
Biograf 30.04.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Tale of Princess Kaguya
Land Japan
Sprog Japansk
Produktionsår 2013
Spilletid 137 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Toho, Studio Ghibli, Hakuhodo DY Media Partners, Dentsu, Mitsubishi, KDDI Corporation
Biodistributør Camera Film

Se også...