Camp X-Ray

Den rodløse, unge kvinde Cole lader sig hverve i håbet om at blive sendt til Irak eller Afghanistan. Hun ender som vagt på den omstridte fangebase Guantanamo Bay, hvor de mandlige soldater ikke just behandler deres kvindelige kolleger med fløjlshandsker. Cole får for alvor problemer med etikken og sine arbejdsgivere, efter at hun udvikler et venskab med én af de indsatte, den belæste Ali. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Peter Sattler
Medvirkende Kristen Stewart, Peyman Moaadi, Julia Duffy, John Carroll Lynch
Spilletid 117 min.
Biopremiere 15.01.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... et politisk aktuelt kammerspil, der virker stærkt i det spinkle møde melle Amy og Ali."

Berlingske
"Kristen Stewart og Payman Moaadi (fra »Nader & Simin - en separation« ) har fremragende kemi, og deres indbyrdes scener er både skræmmende, morsomme og rørende."

Jyllands-Posten
"Peter Sattler, der også har skrevet manuskriptet, undgår fermt alle de politiske klichéer, der nemt kunne opstå her, og lader karaktererne få rigtig menneskelig fylde. Det er saftsuseme begavet lavet."

Weekendavisen
"'Camp X-Ray' skriver ikke filmhistorie, men som et sjældent eksempel på amerikansk selvkritik, der ikke går over gevind, har den meget at byde på."

Information
"Det er en stor og vigtig historie, Sattler fortæller, men han gør det lavmælt og koncentrerer sig klogt om to mennesker, der ender med at hjælpe hinanden og gøre hinanden klogere - ligesom filmen gør os biografgængere klogere på dem og deres situation."

Ekstra Bladet
"Et stykke storpolitik kogt ned til et enkelt menneskeligt drama med stor finesse og indlevelse, uden at forfalde til forsimplede konklusioner."

Cinemazone
"Det er dejligt at se Stewart i en anderledes – og anderledes god – film, der også er med til at give et fascinerende indblik i dagligdagen på et af verdens mest berygtede og isolerede steder."

Ekko
"Som kritik af Guatanamo-basen tilføjer 'Camp X-Ray' ikke noget nyt, men den er alligevel værd at se for sit stærke karakterstudie i to personer, der føler sig fanget på hver sin side af den metaldør, der gør den største forskel."

Brugere

24/01-15Guantanamera
Den amerikanske fangelejr ved Guantánamo er scenen for dette indiedrama om menneskelige relationer under de mest ekstreme omstændigheder.

Kristen Stewart spiller en ung marinesoldat, der i 2009 bliver udstationeret i Guantánamo Bay som del af den vagtstyrke, der overvåger de formodede terrorister, som holdes fanget der. I starten holder hun en cool facade og den beordrede afstand til fangerne, men lidt efter lidt får én af dem, spillet af iranske Peyman Moaadi, åbnet op for hende, og der opstår en gensidig respekt og et aparte venskab mellem de to.

Den debuterende forfatter-instruktør Peter Sattler bygger filmen op med udgangspunkt i det hårde møde med de ekstremt rigide regler om håndteringen af fangerne, som i alle led bliver behandlet med hårdhændet mistro. På den måde skildrer ...

Fakta

Medvirkende
Cole Kristen Stewart
Ali Peyman Moaadi
Betty Cole Julia Duffy
Oberst James Drummond John Carroll Lynch
Korporal 'Randy' Ransdell Lane Garrison
Rico Cruz Joseph Julian Soria
Mary Winters Tara Holt
Raymond Jackson Ser'Darius Blain
Bergen Cory Michael Smith
Bag kameraet
Instruktion Peter Sattler
Produktion Gina Kwon
Manuskript Peter Sattler
Fotografi James Laxton
Klip Geraud Brisson
Scenografi Richard A. Wright
Musik Jess Stroup
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Soldat
Premieredatoer
Biograf 15.01.2015
Dvd 21.05.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 117 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Gotham Group, GNK Productions, Rough House Pictures, Young Gang
Biodistributør Filmbazar
Dvd-distributør Another World Entertainment

Se også...