Samba

Samba fra Senegal er illegal indvandrer i Paris, hvor han vasker op i et restaurantkøkken og drømmer om at blive kok. Men da myndighederne slår kløerne i ham, står han til udvisning. Samba får anvist den depressive sagsbehandler Alice, som prøver at guide ham igennem det indviklede offentlige system. Alice og Samba fatter også privat interesse for hinanden, hvilket komplicerer sagen yderligere. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Komedie
Instruktør Olivier Nakache, Eric Toledano
Medvirkende Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim, Izïa Higelin
Spilletid 120 min.
Biopremiere 16.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Hans grin savner man, hver gang kameraet søger andetsteds hen. Hvad det ustandselig gør, fordi Toledano & Nakache under en årelang tilblivelsesproces åbenbart hverken har besindet sig på birollehavernes potentialer eller besluttet sig for, om de to ' sikre' verdensstjerner skal levere myndighedskritik eller ubehjælpsomhedens kærlighedskomedie."

Berlingske
"Der er skruet helt ned for Omar Sy, og Charlotte Gainsbourg demonstrerer igen, at hun kan absolut ALT."

Jyllands-Posten
"Gentagelserne er for mange, udviklingen for usammenhængende, kærligheden for postuleret. Det er en skam, for det burde være en fornøjelse at blive budt op til dans af Omar Sy og Charlotte Gainsbourg."

Ekstra Bladet
"...er på alle måder en enormt pæn film og derfor i sidste ende også pænt kedelig. Det gør aldrig ondt. Det betyder ikke rigtig noget."

B.T.
"Filmen er så overtydelig og beregnende, at dens charme er tyndslidt efter en time. Og der er vi desværre kun halvvejs. Der er en ekstra stjerne til altid seværdige Charlotte Gainsbourg i den kvindelige hovedrolle, men selv ikke hun kan få ' Samba' til at swinge."

Cinemazone
"Desværre har iveren efter at lave et bredtfavnende hit, der byder på både drama, komedie og romance, resulteret i en film, som mere end noget andet mangler kant."

Ekko
"Alt, der gjorde 'De urørlige' charmerende, er her overdrevet til irriterende ekstremer. 'Samba' er for lang, for selvbevidst, for manipulerende og for ligegyldig til at være seværdig."

Brugere

31/07-16Anonym fransk fortælling
Efter den fremragende De Urørlige har instruktørerne Nakache og Toledano skruet lidt for tempoet. Stilmæssigt kan man godt fornemme at det er de samme folk bag, men hvor dramatikken og humoren sad lige i skabet med De Urørlige, så halter det desværre her.

Man fornemmer at filmen vil for meget af det hele. Den prøver både at være alvorlig, romantisk og humoristisk, men blandingen er alt for ujævn.

Skuespillerne er årsagen til at filmen i det mindste kan ses og ikke bare føles ligegyldig. Både Charlotte Gainsbourg og fransk films nye stjerne Omar Sy er overbevisende i hovedrollerne. De har god kemi sammen, men selve kærlighedsdelen mellem dem bliver desværre aldrig rigtig fængende.

Det er en velment og vellavet film, som beklagevis ender i den middelmådige ende. Filmen har flere ...

Fakta

Medvirkende
Samba Cissé Omar Sy
Alice Charlotte Gainsbourg
Walid dit Wilson Tahar Rahim
Manu Izïa Higelin
Jonas Karanoto Isaka Sawadogo
Marcelle Hélène Vincent
Madeleine Christiane Millet
Maggy Jacqueline Jehanneuf
Lamounas onkel Youngar Fall
Bag kameraet
Instruktion Olivier Nakache, Eric Toledano
Produktion Nicolas Duval-Adassovsky, Laurent Zeitoun, Yann Zenou
Manuskript Olivier Nakache, Eric Toledano
Forlæg Delphine Coulin, Muriel Coulin
Fotografi Stéphane Fontaine
Klip Dorian Rigal-Ansous
Scenografi Nicolas de Boiscuillé
Musik Ludovico Einaudi
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Illegal immigrant, Paris
Premieredatoer
Biograf 16.04.2015
Dvd 20.08.2015
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2014
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...