Ugens biografpremierer

Maria Stuart, Dronning af SkotlandMaria Stuart, Dronning af Sk...Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Historisk drama af Josie Rourke med Saoirse Ronan.
Premiere 14/3, vises i 62 biografer i dag.

1500-tallets purunge dronning af Frankrig, Mary Stuart, bliver enke som 18-årig. Hun vender hjem til Skotland for at hævde sin ret til tronen. Men i England regerer Marys kusine, den stærke og mystiske jomfrudronning Elizabeth I. Hun er ikke just stemt for at opgive sin suverænitet. Der er lagt op til magtkamp, intriger og sammensværgelser i de to kongelige hoffer.

Britt-Marie var herBritt-Marie var herDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Drama af Tuva Novotny med Pernilla August.
Premiere 14/3, vises i 46 biografer i dag.

63-årige Britt-Marie har været sin mands hustru i 40 år. Men da hun opdager hans utroskab, forlader hun ham. Tilfældet fører Britt-Marie til provinsflækken Borg, hvor hun får job som fritidsleder. At fodboldbørnene skal trænes af en ældre kvinde, vækker først undren og moro i den lille by. Men Britt-Marie tager udfordringen op.

Silvio og de andreSilvio og de andreDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Politisk satire af Paolo Sorrentino.
Premiere 14/3, vises i 11 biografer i dag.

Den stenrige mediemogul og playboy Silvio Berlusconi var Italiens stærkt kontroversielle premierminister i tre embedsperioder. Kort før Berlusconis tredje regering kollapser, indynder den unge Sergio Morra sig hos ham. Morra har lejet sig ind i nabovillaen, hvor han fester dagen lang med stoffer og nøgne damer. Derigennem håber han at blive den magtfulde og dameglade Berlusconis ven.

Næste uges biografpremierer

Alle ved detAlle ved det 
Drama af Asghar Farhadi med Penélope Cruz.
Premiere 21/3

Laura og hendes to børn rejser fra Argentina til et landsted uden for Madrid for at deltage i Lauras lillesøsters bryllup. Lauras mand bliver hjemme, og under festen støder Laura på vinbonden Paco, som hun var sammen med, før de hver især blev gift med andre. Da Lauras teenagedatter pludselig forsvinder, får en pensioneret politimand mistanke om, at Laura og Paco måske skjuler flere hemmeligheder.

CutterheadCutterhead 
Katastrofefilm af Rasmus Kloster Bro.
Premiere 21/3

PR-medarbejderen Rie stiger ned i det københavnske metrobyggeri for at portrættere samarbejdet mellem de europæiske borebisser. Men så går alarmen. En ulykke fanger Rie 20 meter under jorden i et meget lille trykkammer med to metroarbejdere, kroateren Ivo og Bharan fra Eritrea. For at overleve i det klaustrofobiske borehoved må de tre vidt forskellige mennesker lægge deres skæbne i hinandens hænder.

Ramen ShopRamen Shop 
Drama af Eric Khoo med Takumi Saitoh.
Premiere 21/3

Den unge japaner Masato arbejder som kok i sin fars og onkels ramenbiks. Masatos far, Kazuo, har været fjern, siden hans kone fra Singapore døde. Da Kazuo falder om af et hjerteslag, vælger Masato at tage tilbage til moderens hjemland for at finde sine rødder. Rejsen byder både på nye kulinariske opdagelser og familiehemmeligheder.

UsUs 
Gyser af Jordan Peele med Lupita Nyong'o.
Premiere 21/3

Ægteparret Adelaide og Gabe Wilson tager deres to børn med på sommerferie til Adelaides barndomshjem i Santa Cruz. Men et traume fra Adelaides fortid trænger sig på. Kort efter ankomsten opdager familien, at fire ubudne gæster har indfundet sig ved huset. Og der er noget sært velkendt over de fire rødklædte skikkelser, der nægter at forlade stedet.

X&YX&Y 
Drama af Anna Odell med Anna Odell.
Premiere 21/3

En kvindelig kunstner, Anna, sætter en mandlig skuespiller, Mikael, stævne i et studie. Hun er grænseløs og dominerende; han er en maskulin, men også sensitiv alfahan. Sammen med seks alter egoer gennemspiller de to kendte mediepersonligheder en række situationer, fra det legesyge til det ubehagelige. Formålet er at udforske og dekonstruere deres egne identiteter og selvopfattelser.
AFMELDING AF SCOPES NYHEDSBREV