Ugens biografpremierer

De særligeDe særligeDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Arbejdspladskomedie af Olivier Nakache.
Premiere 23/1, vises i 42 biografer i dag.

Bruno og Malik er et noget umage makkerpar: Bruno er en midaldrende, jødisk ungkarl, og Malik er muslimsk familiemand, men netop deres forskellige livsførelse og forudsætninger gør deres venskab og partnerskab ekstraordinært og får dem hver især til bryde vanetænkningen i deres fælles projekt, nemlig at tage sig af og skabe bedre rammer for de autistiske børn og unge, som samfundet har glemt.

DolittleDolittleDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Dyrefilm af Stephen Gaghan med Robert Downey Jr..
Premiere 23/1, vises i 33 biografer i dag.

Siden den excentriske dyrlæge dr. John Dolittle mistede sin kone for år tilbage, har han boet afsides og forskanset i sit palæ med alle sine eksotiske dyr, som han er i stand til at kommunikere med. Han hidkaldes en dag til den unge Dronning Victorias hof, da hun ligger dødeligt syg, og Dolittle beordres til at finde en kur, hvilket bringer ham ud på en farefuld ekspedition til en mystisk ø.

Just MercyJust MercyDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Politisk drama af Destin Daniel Cretton.
Premiere 23/1, vises i 24 biografer i dag.

Den nyuddannede forsvarsadvokat Bryan Stevenson tager, adskillige tilbud om lukrative stillinger til trods, til Alabama for at forsvare uskyldigt dømte fanger. Her finder han sagen om Walter McMillan, en sort mand dømt for at have dræbt en 18-årig hvid kvinde i 1987, trods talrige beviser om hans uskyld, og hurtigt støder Stevenson på politiske forhindringer og racisme indbygget i retssystemet.

Næste uges biografpremierer

Den største lille gårdDen største lille gård 
Dokudrama af John Chester med John Chester.
Premiere 30/1

For otte år siden søsatte ægteparret John og Molly Chester et idealistisk og optimistisk projekt, nemlig at omdanne et 200 hektar stort stykke gold, californisk ørken til en frodig plantage. De har besluttet at holde sig helt fra pesticider og andre sprøjtemidler og forlade sig helt på biodiversitetens balance og naturens lune, hvilket i årenes løb har ført til både velsignelser og udfordringer.

Ellevilde EllaEllevilde Ella 
Animation af Atle Solberg Blakseth.
Premiere 30/1

Ella og hendes bedste ven Mikkel er i gang med at opsætte en cirkusforestilling i kvarteret, da den seje dreng Morten flytter til området. Mortens lege imponerer Mikkel, og han bruger nu mere tid sammen med Morten end med Ella, der nu føler sig udenfor. Da hun tvinger Mikkel til at vælge mellem hende og Morten, løber han hjemmefra, og nu må Ella og Morten samarbejde om at redde deres venskab.

Klovn The FinalKlovn The Final 
Buddyfilm af Mikkel Nørgaard med Casper Christensen.
Premiere 30/1

Frank er ved at runde de 50 år, og og kærligheden og ægteskabet kræver nu efterhånden så meget arbejde at holde ved lige, at Mia overvejer at lade sig skille fra Frank. Casper er dog af den mening, at hun skal lægges på is for en tid og agter at tage Frank med på en fødselsdagsherretur til Island, men turen går ikke som planlagt, hvilket får Frank til at reevaluere tilværelsen og kærligheden.

The LighthouseThe Lighthouse 
Psykologisk gyser af Robert Eggers.
Premiere 30/1

Ud for New Englands vindomsuste kyst ligger i 1890'erne en lille ø, hvorpå et fyrtårn knejser i tågen. Her ankommer den erfarne søulk Thomas og den unge Ephraim til øen for at tage deres tørn som fyrmestre over de næste fire uger, indtil de vil blive afløst. Spændingerne mellem de to mænd bliver med tiden værre, som økulleren og fyrtårnets sære energi begynder at spille dem hver især et puds.
AFMELDING AF SCOPES NYHEDSBREV