Ugens biografpremierer

Iqbal & den indiske juvelIqbal & den indiske juvelDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Familiefilm af Oliver Zahle med Hircano Soares.
Premiere 20/9, vises i 63 biografer i dag.

Iqbals tante Fatwa tildeles hæderstitlen Vogter af Den Indiske Juvel, og familien skal med til Indien for at overvære ceremonien. En uheldig episode med Iqbals klasse får ham bortvist, og hans far bestemmer, at sønnen skal blive hjemme. Iqbal aftaler hemmeligt med Fatwa, at han kan starte i en skole i New Delhi. Da juvelen bliver stjålet, og Iqbals far sigtes, må Iqbal og hans venner redde dagen.

Bare JulietBare JulietDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Drama af Jesse Peretz med Rose Byrne.
Premiere 20/9, vises i 49 biografer i dag.

Annie og Duncan har været sammen i mange år, men Duncans besættelse af den afdankede musiker Tucker Crowe begynder efterhånden at gå Annie på nerverne. Ved et tilfælde får hun kontakt til Crowe, da han efter lang tids pause udgiver et nyt nummer. Og Crowe viser sig at være helt anderledes, end Annie havde forventet.

BlacKkKlansmanBlacKkKlansmanDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Drama af Spike Lee med John David Washington.
Premiere 20/9, vises i 39 biografer i dag.

Mod slutningen af 1970'erne bliver Ron Stallworth den første afroamerikanske betjent i Colorado Springs' politistyrke. En avisannonce bringer ham i telefonisk kontakt med den racistiske Ku Klux Klan, der prøver at re-brande sig som en ikke-voldelig interesseorganisation. Da Ron bliver optaget i klanen, får han sin hvide, jødiske kollega Flip til at optræde i sit navn for at infiltrere KKK.

HjertelandetHjertelandetDin stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Dokumentar af Janus Metz.
Premiere 20/9, vises i 15 biografer i dag.

Den tidligere thailanske sexarbejder Sommai blev for 25 år siden hentet til Thy i Nordjylland, hvor hun giftede sig med Niels. Nu fører hun kvinderne i sin gamle landsby sammen med danske mænd for at forbedre kvindernes situation. Migrationerne fører en lang række dilemmaer og komplikationer med sig i globaliseringens og kærlighedens navn.

Næste uges biografpremierer

The WifeThe Wife 
Drama af Björn Runge med Glenn Close.
Premiere 27/9

I 40 år har Joan Castleman lagt låg på sine egne drømme og ambitioner for at støtte sin mand, Joe, og hans karriere som forfatter. Hun har også set igennem fingre med hans affærer, men da Joe står for at modtage Nobels litteraturpris, flyder Joans bæger over. Hun orker ikke længere at leve på Joes præmisser, og på selve festaftenen afslører hun den hemmelighed, som har lagt grunden til hans succes.

Rumrejsen år 2001Rumrejsen år 2001 
Science Fiction-film af Stanley Kubrick.
Premiere 27/9

I forhistorisk tid ses en mystisk monolit, og menneskene opdager, hvordan man anvender våben. I det 21. århundrede er dr. Heywood Floyd på vej til månen i et rumskib for at undersøge et mystisk objekt. 18 måneder senere er astronauterne Bowman og Poole på vej til Jupiter på et rumskib, der styres af den meget menneskelige computer HAL 9000.

Matangi/Maya/M.I.A.Matangi/Maya/M.I.A. 
Musikfilm af Stephen Loveridge.
Premiere 1/10


PeppermintPeppermint 
Actionfilm af Pierre Morel med Jennifer Garner.
Premiere 27/9

Den unge mor Riley North og hendes familie bliver brutalt overfaldet. Da Riley vågner af sin koma, er hun klar til at udpege de skyldige, der har dræbt hendes mand og datter. Men retsvæsenet holder hånden over gerningsmændene, der slipper for straf. Riley reagerer på uretfærdigheden ved at gå under jorden og bruge flere år på at træne sig selv op til at blive en superhævner.

Hell FestHell Fest 
Slasher af Gregory Plotkin med Bex Taylor-Klaus.
Premiere 27/9

En gruppe venner forfølges af en maskeret seriemorder, da de besøger en forlystelsespark på Allehelgensaften. De andre gæster aner ikke uråd og tror, at de blodige begivenheder er iscenesatte som en del af underholdningen.

GrænseGrænse 
Romance af Ali Abbasi med Eva Melander.
Premiere 27/9

Toldbetjenten Tina er født med en kromosomdobling, der giver hende et aparte ydre. Hun er også udstyret med en lige så usædvanlig lugtesans, der gør, at hun kan lugte andre menneskers skyldfølelse og dermed udpege smuglere. Hendes ensomme tilværelse brydes, da hun møder den mystiske Vore, som hun har overraskende meget til fælles med.

A Simple FavorA Simple Favor 
Drama af Paul Feig med Blake Lively.
Premiere 27/9

Artige Stephanie blogger om livet som mor til sin lille dreng. Gennem sønnens legekammerat møder hun den anderledes selvsikre og sofistikerede Emily. Deres venskab bliver et frisk pust i Stephanies tilværelse. Men da Emily pludselig forsvinder sporløst, og Stephanie begynder at eftersøge veninden, hvirvles hun stadig længere ind i en speget kriminalgåde.
AFMELDING AF SCOPES NYHEDSBREV