Victor Salva

Samtidig med premieren Salvas tredje spillefilm ’Powder’ (1995), et fantasy-drama om en superintelligent albino-dreng med overnaturlige evner, blev instruktøren genstand for pressens opmærksomhed af helt andre årsager. Syv år tidligere var han blev dømt for en række seksuelle forhold til mindreårige og denne historie tog en del af opmærksomheden fra filmen.

Med kortfilmen ’Something in the Basement’ (1986) modtog Salva en række priser og opmærksomhed fra filmbranchen. Francis Ford Coppola fik øje på det unge talent og hjalp ham i gang med debut-filmen ’Clownhouse’ (1988), en gyser lavet på et beskedent budget.

Thrilleren ’Nature of the Beast’ (1994) kom efter en længere pause og røg ud direkte på video, mens ’Powder’ (1995) blev en ganske hæderlig publikumssucces, selvom mange kritikere var skeptiske.

Efter kammerspillet, ’Rites of Passage’ (1999), vendte Salva tilbage til sine rødder i gysergenren med teenagegyseren ’Jeepers Creepers’ (2001). Filmen blev Salvas hidtil største succes og han arbejder på en fortsættelse, der forventes at få premiere i 2003.

Vicor Salva voksede op i San Fransisco og lavede allerede som 12-årig kortfilm på video.
Født
30/11-1957 Martinez, California, USA
< 1 >