Hvad er sjovt?

5.0
Humor kan som bekendt ikke diskuteres og der har da også været delte meninger om hvorvidt "Fukssvansen" er sjov, eller en "rådden-skåt-komedie" i bogstavligste forstand. Èn ting er dog sikkert, den er snaderleds!! Og hvor er det rart med en smule afveksling fra den efterhånden så velkendte ( halvslidte) socialrealistiske komediegenre. Det går godt for dansk film - men er den ikke gået en anelse i hak? "Fukssvansen" er på mange måder langt ude, og selvom filmen ikke er 100% vellykket, er det en kvalitet i sig selv, idet filmen er der ude hvor der er udsigt til nyskabelse i dansk film.

Historien er god og selvom filmens fornemmeste mål nok er at underholde, vil jeg mene at den også gemmer på en form for sund morale. Et sted i danmark, en samling skæve eksistenser der hverken er "røv eller nøgler" men som sgu egentlig har det meget godt - det mener de ialt fald selv, og så er alt andet vel ligegyldigt?
Det er ingen "stor" historie, men den ønsker heller ikke at være det. Den er hvad den er, og det er den på en lun og underfundig måde der får det til at kilde i mundvigen.

Filmen som helhed er formfuldendt og gennemført æstetisk grim. Men altså først og fremmest forfriskende - en lille historie om noget meget almen menneskeligt kørt igennem en fantasifuld instruktørs spejlkabinet.
Fukssvansen