Skuffende...

3.0
Skuffende...fordi den vandt Oscar's for bedste film og manuskript (og bedste kvindelige birolle). Med disse priser er det jo klart, at ens forventninger er høje, meget høje endda - og dermed blev resultatet altså også kun middel. Hvorfor...fordi historien aldrig rigtigt bliver vedkommende; John Nash's historie virker på mig som overdramatiseret og - jeg vil ikke sige ligegyldig - men knapt så fængende som man kunne have forventet. Instruktør Ron Howard dypper "A Beautiful Mind" i den sødsuppe amerikanerne elsker så meget, så især den sidste scene i Stockholm bliver lige i overkanten.
Til gengæld synes jeg, at Jennifer Connelly er mere end god i rollen som hustruen, Alicia Nash. Hun er yderst troværdig og subtil og gør det i det hele taget fremragende.
Det der irriterede mig mest ved filmen var, at jeg ikke vidste om det var et drama som omhandlede John Nash's 'geniale sind' eller om det var en kærlighedshistorie omhandlede det til tider svære ægtekab mellem John og Alicia. Det er kærlighedshistorien der holder filmen lidt over middel, mens John Nash's fortumlede historie om hvordan han tilsidst vandt Nobelprisen for mig er noget sløret, og bliver aldrig rigtigt relevant!
A Beautiful Mind