Hvor er det ærgeligt...

3.0
...at George Lucas skal bruge så lang tid på at skære tingene ud i pap. Det, der gør, at kærlighedssekvenserne i de tre originale film er gode, er jo, at de ikke dominere historien på samme måde. Det ville have været langt bedre, hvis dramaet mellem Anakin og Padme havde foregået på en måde, der bar handlingen frem. Men de der sirupstykke scener på den grønne eng og andre romantiske locations, er simpelthen for kedelige (især fordi skuespillet og dialogen er så ringe som det er tilfældet), og hvad værre er: De spilder tid, hvor der kunne blive fortalt en god historie. Altså: Overordnet set, og sammenlignet med 1'eren er filmen OK, og ikke nødvendigvis en skuffelse. Men det ægrer mig bare, at der er så meget at det, som vi på forhånd viste, der skulle ske i den nye trilogi, som er henlagt til treeren. Hele affæren med the clone wars, som vi har hørt om i SW4 kommer først til at løbe af stablen i 3'eren. Det ville da ellers være oplagt at ladekrigen danne baggrund for noget mere *relevant* historie, hvis den var gået i gang noget tidligere i 2'eren. I stedet skal vi igennem en urskov af ligegyldig, forudsigelig følelses-lala, crowd-pleasing og teknisk lir, før der sker noget betydningsfuldt i filmen.

Det bringer mig videre til min anden alvorlig anke: Hvorfor fa'en skal alle personer, man kan huske navnen på fra de første film partout introduceres i de nye? Django Fett -- Helt ærlig! Og det samme med C3PO og R2D2, Jabba the Hutt (Tatoine i det hele taget) etc. Jeg er ved at brække mig over George Lucas, når han påstår, at han udnytter sin finansielle frihed til at skabe filmene præcis som han har tænkt dem. Han ligger om noget da under for fansenes forventninger, og det bliver filmene desværre kun dårligere af (tænk på den amerikanske udgave af nattevagten, der som følge af et utal af testscreeninger blev redigeret sammen til den sørgelige affære den endte med at være). Lyssværdsduellen mellem Yoda og Count Dooko er et eksempel på dette. Det er udentvivl god underholdning, men det hænger overhovedet ikke sammen med den opfattelse man har af Yoda og det at være en værdig jedimester. Kampen mellem Darth Vader og Obi-Wan i SW4 fungerer meget bedre, og er meget mere spændende.

Til slut vil jeg lige fremhæve, hvad jeg synes, der trods alt er positivt ved filmen. Hele historien om, hvordan Senator Valorum går fra at være senator, til at være kansler og endeligt kejseren, er indtil videre rigtig godt fortalt, og i modsætning til meget andet klædeligt underspillet. Og alt tegner til, at det bliver en god, omend meget forudsigelig 3'er.
Star Wars: Episode II - Klonernes angreb