Bedre end sit rygte

4.0
Jeg har lige genset filmen og må konstatere at den ikke er den katastrofe som mange anmeldere og andre brugere på denne side, har udråbt den til. Da jeg så den i biffen, synes jeg at den var en alt for ambitiøs, men interessant rodebutik. Et gensyn forstærker dette indtryk. Her kan man se filmen på dens egne præmisser uden at tænke på film af samme skole, som fx Fight Club og Matrix. Den krydser horror, science fiction og satire. Vanilla Sky er måske ujævn, men aldrig kedelig.

Filmens største problem er instruktøren Crowe. Nogen kalder Vanilla Sky for hans dårligste film, men der vil jeg hellere henvise til gennembrudet Jerry Mguire, en plader-sentimental og meget amerikansk romantisk komedie. Derimod elskede jeg Crowes næste film, Almost Famous der var en varm hyldest til 70´ernes rockmusik. Har man set begge film, ved man at Crowe lever og ånder musik.

Og det er det der er VS største svaghed. Crowe kan simpelthen ikke dy sig for at snige diverse populærkulturelle referencer ind. Og musikken spænder ben for handlingen. Under gysne er tonerne gammelt popmusik som uover at være distraherende, også er malplaceret.
Vanilla Sky